Hogyan válassza a mozgást gyermekünk, a mobil helyett?

21. századi szülőként nagy fejtörést okozhat, hogyan ébresszünk kedvet gyermekünkben a mozgás iránt, amikor annyi szórakozási alternatíva közül válogathatnak a digitális világ területén. Számítógépes játékok, rajzfilmek, játék applikációk garmadája kel versenyre csemeténk szabadidejéért a mozgással szemben. Viszont a könnyű szórakozást ígérő mobilos játék talán unaloműzőnek kiváló, viszont a fejlődő szervezet mentális és fizikai állapotára abszolút rossz hatást gyakorol, a nem mozgással, hanem képernyő előtt töltött idő. Mit tegyünk hát, hogy mégis a mozgást válassza gyermekünk a digitális eszközök helyett?

Jó időben talán könnyebb dolgunk van, hiszen egy közeli játszótér, vagy egy saját kerti mászóka, kedvelt elfoglaltságot biztosít a gyerekek számára. De mi a helyzet az esős, hűvös napokkal, mikor megoldhatatlan a kinti móka?

Erre a helyzetre ad egy remek lehetőséget a gidaWORLD csapata. Ők ugyanis nem mást tűztek ki célul, mint a gyermekek számára, benti térben elhelyezett játékbirodalmak kivitelezését. Ezeknek a szuper eszközöknek hála, már akkor sem kell lemondani a mozgás öröméről, ha éppen odakint cudar idő van.
Azt pedig minden szülő jól ismeri, milyen amikor drága örökmozgó lurkója nem tudja levezetni tomboló energiáit. Ezek a beltéri játszóelemek úgy lettek megálmodva, hogy kis helyen is megvalósítható, igazi mozgásélményt biztosítsanak a felhasználójuknak.

Számtalan tudományos kutatás bizonyítja, hogy a mozgás nem csupán jót tesz, de elengedhetetlen a gyermekek testi, lelki fejlődése szempontjából.
A gidaWORLDnek hála, már nem akadály ha nincs kert, vagy közeli park játszótérrel, sőt még a rossz idő sem. Többfajta játékbirodalmaiknak köszönhetően, a nagymozgás, mászás, fejlesztve szórakoztathatja a birodalom tulajdonosait. Egy saját menő “kalandpark” a szobában, pedig máris könnyebben veszi fel a versenyt az online világgal.