A nagy cumisüveg dilemma – Melyiket a 9 közül?

Még ha csak 9 lehetőség közül lehetne választani… Ám ma már annyiféle cumisüveg létezik a piacon, mint égen a csillag. A kedves kezdő kismama meg vakarhatja a fejét, mégis melyik lesz a legtökéletesebb gyermekének. Mert hát ugye minden édesanya a legjobbat szeretné kisbabájának. Nézzük mik azok a kérdések, amiket érdemes körbejárnunk mielőtt kiválasztjuk a megfelelő cumisüveget.

A cumisüveg formája és mérete

Fontos, hogy könnyen és alaposan tisztítható legyen, így a praktikusság szempontjából az a legjobb, ha minél több részre szétszedhető, egyszerűen tisztítható, ugyanakkor könnyen össze is rakható. Az elején elég egy kisebb méretű üveg is, viszont így ahogy nő a baba és az étvágya, később be kell szerezni egy nagyobbat. Amíg nem a baba fogja az üveget, talán másodlagos szempont, de ha már önállóan tudja tartani, mindenképpen érdemes olyat választani, amit könnyen kézben tud tartani a kisgyermek is.

Szilikon, gumi, mégis melyik?

A cumisüveg cumi része általában szilikonból, vagy gumiból készül. Nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, amin fel van tüntetve, hogy PBA mentes (PBA free), azaz nem tartalmaz a szervezetre káros anyagokat. A szilikon talán azért jobb választás a kezdetekben, mert a gumi könnyebben elszíneződik. Később viszont, ha a babának már kibújtak a fogai és szereti rágcsálni a cumi részt, jobb választás lehet a gumiból készült, mert a szilikon könnyebben sérül.

A legfontosabb a szívórész!

Ma már a kifejezetten újszülött kisbabák számára készített cumik nagy része kólika ellenes (anti-colic), azaz olyan speciális szeleppel van ellátva, mely megakadályozza, hogy evés közben túl sok levegő kerüljön a baba pocakjába, ezzel kellemetlen érzéseket okozva neki. Érdemes tehát keresni az anti-colic jelzést a cumisüveg termékleírásánál.

Ahogy nő a csecsemő, váltsunk mindig a korának megfelelő cumi méretre. Ezek mindenesetben szerepelnek a termék leírásában, hogy hány hónapos kortól, hány hónapos korig ajánlják.

Még egy jó tipp, hogy megkönnyítsük saját helyzetünket, ha beválik egy cumisüveg, abból érdemes többet is beszerezni, hiszen a napi használat során sokkal egyszerűbb, ha nem csak egy áll a rendelkezésre.


Ha már tudjuk mit keresünk, sokkal könnyebb lesz eligazodni a rengeted termék között. Ezen a honlapon például külön bepipálhatjuk a saját szűrési feltételeinket így csak azok a cumisüvegek fognak megjelenni a találati listában, amik számunkra valóban relevánsak.

cumisüveg

Ha kíváncsi vagy, édesanyaként egy határidőnapló vezetése hogyan tudja megkönnyíti az életed, olvasd el legutóbbi bejegyzésünket itt.