Rozsdamentes acél kulacs gyerekeknek – Miért fontos a minőségi kulacs megválasztása?

Ma már egy édesanyának sem kell magyarázni, mennyire fontos, hogy gyermekünk – ahogy mi magunk is- naponta megigya a szükséges folyadékmennyiséget. A hidratálás kihat az egész szervezetünk működésére, ahhoz, hogy egészségesek maradjunk és a közérzetünk is jó legyen figyelnünk kell a folyamatos folyadékpótlásra.
A gyerekek azonban sokszor annyira belemelegednek a játékba, hogy el is feledkeznek az ivásról, sőt olyan gyerekekről is hallani, akikbe kifejezetten tukmálni kell a vizet. Nincs így tehát könnyű dolga az anyukáknak, de a jó hír, hogy vannak praktikák és eszközök, melyek óriási segítséget nyújtanak a tapasztalatok alapján.
Az egyik ilyen szuper eszköz a rozsdamentes acél kulacs gyerekeknek.

Mire figyeljünk kulacs választásnál?

Amellett, hogy a kulacs már önmagában jóval környezetbarátabb megoldás, mint eldobható palack társai, hiszen tartós és számtalanszor újrahasználható, ma már arra is figyelnek a gyártók, hogy maga az anyag is, amiből készül, minél inkább “zöld” legyen. A Fresk és Pellianni rozsdamentes acél kulacsai például ftalát-, ólom- és BPA mentesek. Ez nem csupán környezetvédelemi szempontból kardinális kérdés, de gyermekünk egészségének tekintetében is kiemelkedően fontos, hiszen így teljesen kizárhatjuk, hogy mikro-műanyagok és egyéb káros anyagok kerüljenek a szervezetébe vízivás közben. Ráadásul egy minőségi anyagokból készült kulacs tisztántartása sokkal egyszerűbb mint a műanyag daraboké.

Az is egy fontos szempont lehet, hogy a kulacs könnyű legyen, így kisgyermekünk is könnyen, biztonságosan és ami egyes életkorokban talán az egyik legfontosabb, EGYEDÜL tudja használni. 🙂

Természetesen nem mindegy a minta sem, ami kulacsot díszíti. Sőt egy kedvenc kis figura megjelenése a dizájnban plusz motiváció lehet a gyakori kézbevételre és használatra. Igazán ösztönzően tud hatni egy vidám, színes grafika, amire öröm ránézni minden ivás alkalmával.

A legjobb motiváció, a jó példa

Bizony, nincs is jobb motiváló erő egy kisgyermek számára, mint a jó példa szüleitől. Ahhoz, hogy rászoktassuk csemeténket a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, szuper inspiráció lehet számára, ha azt látja szülei is odafigyelnek erre. Bizonyos korban kifejezetten gyakori a szülők utánzása, így nem mindegy milyen példával járunk elől.
Szerencsére ránk felnőttekre is gondoltak, így számos gyönyörű hőtartó pohár és termosz bögre közül válogathatunk, kinek kinek ízlése szerint.