Elhatározásom története

Két gyermek szülését követően nem igazán foglalkoztam, a helyes táplálkozással. Akkor ettem amikor éppen időm volt, és azt ettem amit éppen lehetett. Testem mára már megérzi és jelezni, hogy mi  jó és mi nem jó. Ennek a felismerése hozta számomra az elhatározást, hogy testem megérdemli az egészséges életet.

Az elhatározással egy időben megéreztem  felelősségem súlyát, ezért  tisztáztam magamban, hogy mi a célom, és mit szeretnék elérni. Ahhoz, hogy kitartsak a célom eléréséhez vezető nehéz úton megfelelő támasznak használva kezdem vezetni a diétás naplóm.

Fizikai paramétereim tisztázása után a lelki okokat mérlegeltem.

Ugyan van elhízásra hajlamos családtagom, illetve túlsúlyos. A munkám  a gyerekei, illetve a háztartás vezetésével járó feladatok elárasztanak, de stresszesnek nem mondanám életem. Lassan számomra is  világossá vált, hogy a rendszertelen étkezés, a rossz táplálkozási szokásaim a fő okozója a jelenlegi helyzetemnek. Általában tápértékben szegény, mennyiségben óriási adagokat, fölösleges energiákat  juttatok a szervezetembe, mely rendszeres mozgás hiánnyal párosul.

Már azt is tudom, hogy nem olimpiára, vagy maratoni versenyre készülök, de mindenképpen szeretném a mozgás örömét felfedezni. Természetesen a saját testem, illetve szívem igényéhez igazítva. (Itt zárójelbe jegyzem csak meg, hogy szív ritmus szabályzó gyógyszert szedek, de erről  többet nem). Valahogy azt is érzem, csak kis lépésekben haladok előre, de minden pici eredményt megbecsülök és megosztok veletek.

Nekem már ez is hatalmas eredmény, hogy kezembe veszem az irányítást és saját  testem életvezetési tanácsadója lehetek.

Nektek van táplálkozási nehézségeitek?

Ti rendszeresen táplálkoztok?

Megértő segítőtársakat keresek, akikkel összefogva a megfelelő segítséget és támaszt kapok. Akár egy-egy pénztárca barát recept formájában, vagy egy-egy biztató tanács formájában, olyan ötletek mellyel nem esek jojó effektusba.