június 29, 2018 Jergel Timea® 0Comment

Két éve mikor útjára indítottam a blogot, valójában még nem tudtam, hogy mit is szeretnék írni, valójában azt sem tudtam, hogy kinek szeretném írni.

Vagytok ti is úgy valamivel, bármivel, hogy amikor akartok egy dologgal foglalkozni, akkor nem igazán van meg hozzá minden feltétel. Először is nincsen tapasztalatod, tudásod. Nem is igazán tudod, hogy hogyan kell csinálni, nem is igazán tudod, hogyan tudnád kihozni belőle a maximumot. Egyszóval csak tapogatózol. Aztán persze az sem biztos, hogy minden adott hozzá. Az sem biztos, hogy minden eszköz adott ahhoz, hogy megvalósítsd azt, amit szeretnél. Ilyenkor vagy nagyon leleményes vagy, vagy beletörődsz abba, hogy esetleg, nem megfelelő megjelenést tudsz biztosítani. Esetleg egy végső megoldásként azt is választhatod, hogy abbahagyod azt, amit csinálsz. Abbahagyod azt, amit annyira szeretnél, amit szerettél volna csinálni, amibe szerelmes voltál az első pillanattól fogva, amiben ki tudnál teljesedni, ami valójában a te utad lenne.

Anyaként, nőként számtalan utat járunk be, számtalan feladatot látunk el. De hogy éppen melyik áll a szívünkhöz igazán közel, és, melyek azok a feladatok amelyeket csak muszájból teljesítünk azt olykor még magunknak is nehéz bevallani.

Viszont, hogy ne kalandozzunk el annyira, térjünk vissza, arra, hogy amikor már éppenséggel minden feltétel, minden lehetőség adott, ahhoz, hogy azzal foglalkozzál, amivel szeretnél, akkor beköszönt az alkotói válság. Azaz pont nem tudsz miről írni. Pont nem tudsz mit megosztani. Nem tudod, mert akár mennyire is erőlteted, nem jut eszedbe semmi. Nem tudod, mert nincs olyan téma, ötlet, amiről te éppen írni tudnál, amiről írni lehetne, írni érdemes. Sebaj, még mindig ott a lehetősége, annak hogy abbahagyod, ott a lehetősége annak, hogy feladsz mindent, amit elterveztél és GPS Andrea módjára Te újratervezel. Viszont ekkor, jön egy belső hang, egy belső sugallat.

„Hogy merészeled! Abba ne hagyd!”

Te ekkor egy kicsit megszeppenve, megremegve megállsz egy pillanatra, elmélázol és rádöbbensz, ez igaz, nem teheted meg!

És hogy miért, mert anya vagyok, szociálisan érzékeny, modern felfogású, bátor nő!

Boldog születésnapot #anyavagyok!

kép forrás: pixabay