március 25, 2018 Jergel Timea® 0Comment

Édes kedvencek – matizso deszertek

Már pontosan tudjátok, hogy életmódváltásba kezdtem még év elején. Pár fontos alapszabály betartását követve, bármit ehetek. De valahogy mégis pont azokat az ételeket szeretem a legjobban, amit nem fogyaszthatok, mert hogy, nem fér össze a diétámmal. Ilyen a tejes termékek, a szénhidrátok, a cukor és a gyümölcsök. Ezért le kellett mondanom, az általam annyira kedvelt pudingokról, krémes süteményekről, kelt tésztákról. Most vagy beletörődöm a diéta szűk kereteibe és lemondok az édes kedvenceimről, vagy kikísérletezem a diétába illeszthető anyagokból. Nos én az utóbbit választottam, így született meg a tényleg #mindenmenetes édes kedvencek, vagyis a #matizso desszertek.

A diétázókat két táborba sorolhatjuk. Az egyik táborba azok tartoznak, akik diétájában megengedett a gyümölcs. A másik táborba azok tartoznak, akik diétájába nem megengedett a gyümölcs. Természetes formájában a gyümölcsök tartalmaznak fruktózt, azaz gyümölcscukrot, és ebben a formában nem is káros. Mivel a  gyümölcscukor igen alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, ezért nem hizlal. De a  túlzott fruktóz bevitel hatására fokozódik a zsír lerakódás a szervezetben. Szóval mindenki döntse el maga, hogy mennyire engedett a  gyümölcs fogyasztása a diétájába.

Sárgarépás citromos trifle

Piskóta hozzávalók:

3 tojás

2 evőkanál eritrit

Elkészítése:

A tojás fehérjét habbá verjük pici sóval, majd a sárgáját az eritrittel kikeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojás sárgáját a habba, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 15 perc alatt készre sütjük.  Ha kihűlt durva darabokra tördeljük.

Trifle hozzávalók:

2-2 tojás

2-2 evőkanál kókuszliszt (vagy rizsliszt)

2-2 evőkanál eritrit

15 dkg sárgarépa

1 citrom leve és reszelt héja

2,5 – 2,5 dl kókusz tejszín

Trifle elkészítése:

A tojássárgáját az eritrittel és a kókuszliszttel kikeverjük. A sárgarépás krémhez az előre megfőzött sárgarépát turmixal pürésítjük és a tojássárgájához keverjük. A citromos krémhez a citrom levét és reszelt héját hozzáadjuk a tojássárgájához.

A tejszínt melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrjon a tejszín, hanem amikor már forró, félrehúzzuk a tűzről, és – habverővel folyamatos kevergetése mellett – szép egyenletesen hozzáadjuk a tojássárgájás masszát. Ezután visszatesszük a tűzre, és óvatosan, közepes lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyjuk.

A poharakat rétegezzük piskóta, sárgarépás krém, piskóta, citromos krém, amíg a pohár megtelik, majd a poharakat 4-5 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt gránátalmával, citrom levéllel vagy reszelt citrom héjával díszítjük.

Ez az angol krémdesszert egyszerűen elkészíthető és isteni finom az izvilága.

Nagyon jó étvágyat!

    Nektek van kedvenc édességetek?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!