február 21, 2018 Jergel Timea® 0Comment

Azok akik folyamatosan követik a közösségi oldalam valamelyikét, pontosan tudják rólam, hogy az év eleje óta szigorú diétába kezdtem. Így érthető módon kezdem kikísérletezni azokat az ételeket, amelyek a szívemhez igen közel állnak.

Ez vicces, mert gyerekként talán a világból is kitudtak volna kergetni a túrógombóccal. De az első fiam születése óta napjainkig a “number one”. Vagyis csak lenne, merthogy a diéta miatt a tejtermékeket, így a túrót is parkoló pályára kellett tennem.

Ezért, mint mindig most is elkezdtem keresgélni, hogy a hagyományos alapanyagot, mire tudnám lecserélni. Így akadtam a totura, ami garantáltan helyettesíti mint ízben, mint állagban a tejalapú változatot.

Hozzávalók:

5 tojásból totu

150 g kukoricadara

1 citrom leve

2 egész tojás

tönköly zsemlemorzsa

kacsazsír

eritrit

fahéj

Totu elkészítése:

Először a totut kell elkészíteni, ami gyakorlatilag két lépésből meg is van. 1 liter vizet, 1 citrom levével felforralok, majd beleöntöm a tojásfehérjét. Mikor kissé göbös az egész, egy szűrőbe öntöm, és hagyom,hogy kicsöpögjön belőle a víz. Amikor kihűlt villával összetöröm, és egy evőkanál kacsazsírral összekeverem. Ettől nem lesz olyan száraz.

Túrógombóc elkészítése:

A kész totuhoz adjuk a kukoricadarát, a citrom levét és az egész tojásokat,majd összedolgozzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben készre főzzük. A zsemlemorzsát megpirítjuk kacsazsíron, majd a kész  gombócokat beleforgatjuk. Eritrittel, esetleg ízlés szerint fahéjjal megszórva tálaljuk.

Ízekben olyan mint az eredeti, pofonegyszerű elkészíteni,és gyakorlatilag beilleszthető paelo, vegan, laktózmentes és regenor diétába!

Jó étvágyat!

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!