február 18, 2018 Jergel Timea® 0Comment

Vízkereszttől hamvazószerdáig rengeteg álarcos-jelmezes mulatságra készülnek az óvodákban, iskolákban. Egy-egy ilyen bál pedig elképzelhetetlen torták, sütemények és fánkok nélkül. Mivel nem szerettem volna sokat forgolódni a konyhában, ezért úgy döntöttem ások elő valami sütés nélküli recepteket a mindenes füzetemből! És milyen jól tettem, az Albert kekszes sütit fél óra alatt elkészítheted. És ha biztosra akarsz menni, vagy még soha nem sütöttél, próbáld ki a Zebra kockát. Egyszerű elkészíteni, és ha betartod a leírt adagokat, nagyon finom sütit visz a gyerkőc az oviba.

Albert keksz tekercs

Két csomag Albert keksz

Hozzávalók a krémhez:

0,5 l tej

15 dkg kristálycukor

2 evőkanál cukrozatlan kakópor

2 evőkanál liszt

20 dkg vaj

1 csomag csokoládé ízű pudingpor

 

Díszítéshez:

10 dkg kókuszreszelék

 

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk egy lábasban, hozzákeverjük a cukrot, a kakaóport és a lisztet. A tejben simára keverjük a pudingport, hozzáöntjük a vajas krémhez és az egészet sűrű krémmé főzzük.

A kekszek közé krémet kenünk, majd a maradék krémmel kívül is bekenjük,és meghempergetjük kókuszreszelékben.

Fóliában csomagolva 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor ferdén szeleteljük, ettől lesz szép csíkos.

 

Zebrakocka

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz

5 evőkanál keserű kakaópor

3 evőkanál barack lekvár

2 evőkanál rumaroma

5 dkg vaj

5 evőkanál porcukor

3 dl tej

Hozzávalók a krémhez:

3 dl tej

3 evőkanál liszt

15 dkg kókuszreszelék

5 dkg porcukor

5 dkg vaj

1 teáskanál vanília aroma

Díszítéshez:

10 dkg étcsokoládé

1 teáskanál olíva olaj

Elkészítés:

A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 7 dkg kókuszreszeléket, majd folyamatos keverés közben felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliát, a vajat, a cukrot, és a maradék kókuszt, majd jól kikeverjük.

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a tej kivételével, majd a tejet fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Ezután három részre osztjuk és porcukorral megszórt sütőpapíron kinyújtjuk 20×30 cm-es méretűre.

Tálcára tesszük az első lapot, megkenjük a fele krémmel, majd a következő lapot, rá a krém másik felét, végül beborítjuk a harmadik lappal.

A csokit gőz felett megolvasztjuk az olajjal, és bevonjuk vele a tetejét.

3-4 órára hidegre tesszük, majd meleg késsel kockára vágva tálalom!

 

Jó étvágyat!

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!