február 12, 2018 Jergel Timea® 0Comment

Gyerekkorom óta rajongok az édességekért, de most, hogy #újévifogadalmat tettem, és teljes életmódváltásba kezdtem, be kellett látnom, ahhoz, hogy a diétám megfelelően működjön rengeteg mindent száműzni kell a konyhámból. Többek között a sütemények, desszertek legfőbb alapanyagait a cukrot, a tejet  és a búza finomlisztet. És miért is ezekről a legnehezebb lemondani? Nem csak azért, mert meg kell győznöm magam, hogy félre tudom rakni a hiányából adódó sóvárgást. Hanem többek között azért, mert a szervezetemből való kiürülés miatt a testem egyre sűrűbb jeleket ad le az agyamnak, hogy faljak fel minden, olyant azonnal, amiben cukor és búzaliszt van.

 

Aztán, hogy ne kelljen sanyargatnom a lelkem, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdek kipróbálni különböző recepteket. Azokat az alapanyagokat, amelyek tilosak pedig kihelyettesítem a diétámba megengedettekkel. Így született meg az azóta első számú kedvencemmé vált zabpalacsinta kókuszpudinggal.

A palacsinta tészta hozzávalók:

20 dkg zabpehelyliszt

3 dl kókusztej

2 dl szódavíz vagy sima ásványvíz

2 db tojás

1 csipet só

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük. A sütéshez én kókusz zsírt használok. A zabpehelyliszttől a palacsintatészta elég sűrű, sűrűbb, mint a hagyományos palacsinta és vastagabb is lesz, de ha túl tömörnek találjuk, akkor inkább hígítsuk szódavízzel vagy kókusztejjel. Közepes lángon süssük mindkét oldalát szép pirosra.

A kókuszpuding hozzávalók:

2 dl kókusztej

2 evőkanál zabpehelyliszt

1 evőkanál kókuszreszelék

1-2 evőkanál eritrit

Elkészítése:

Maga az elkészítés 10-15 percet vesz igénybe. A kókusztejben megfőzöm a zabpehelylisztet. Még langyosan belekeverem a kókuszreszeléket és az eritrit.

Amikor a puding teljesen kihűlt megkenjük a palacsintákat és feltekerjük. Én fahéjjal megszórva fogyasztom, de nagyon finom cukrozatlan kakaóporral is.

Bevallom őszintén rengeteg édességet ettem életem során, és nem sok  tejmentes és cukormentes süteményt kóstoltam amióta életmódot váltottam, de ezek az édességek egyre jobban a kedvenceimmé válnak. Nincs bennük tartósítószer, könnyűek és nagyon finomak. És nem utolsó soron beilleszthető akár, laktóz,- gluténmentes étrendbe, akár vegán étrendbe.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!