január 14, 2018 Jergel Timea® 0Comment

Mindenki megfogad valamit újévkor. Mindenki elgondolkodik azon, hogy mit fog másképpen csinálni. Viszont nem mindenki hisz eléggé abban, hogy  végig tudja csinálni. Bevallom őszintén én is így voltam ezzel, egészen ezidáig. Most, hogy rátaláltam a Reg-enor -ra, teljesen megváltozott a véleményem. Egy diéta, amely mellett nem kell éheznem, egy diéta, amelyben nincsen lehetetlen. Bár nagyon sok  mindent nem lehet fogyasztani, de mégis élvezem, ugyanis rengeteg élelmiszer házilag is elkészíthető.

Mivel én nagy szalámi fogyasztó vagyok,de sajnos a legtöbb szalámi szóját és tejport tartalmaz. Ami a diéta alatt nem fogyasztható, de hogy ne kelljen lemondanom szenvedélyemről, így készítettem magamnak csirkemell szalámit, amely nem csak finom, de szó szerint pofon egyszerű elkészíteni.

Most, hogy #regenorkura – om sokat kell azon töprengenem, hogy mit szabad ennem. A boltban állandóan a termékek összetételét nézem. Nagyon kevés az olyan áru, amiben nincsen tejpor vagy szója. Mivel én nagy szalámi fogyasztó vagyok, így állandó harcot vívtam magammal, most vegyek szalámit és bűnözzek kicsit. Vagy játszam tovább az álszentet, hogy félre tudom tenni a vágyamat négy-öt hónapig. Nos én döntöttem, ha már belevágtam végig csinálom, de közben készítek házi szalámit. Amely már természetesen szója és tejpor mentes, ja és nem utolsó sorban adalékmentes #alanatur! És elkészítettem az első csirkemell szalámimat #timivagyok. Úgye mondanom se kell isteni finom lett #anyavagyok. Kíváncsiak vagytok, arra hogy hogyan csináltam? Azt hiszem csinálok róla egy bejegyzést #személyesblog! De ha azonnal tudni szeretnéd kérdezz bátran! 😀 #gastro #instafood #foodporn #food #újévifogadalom #january #winter #weekend #blogger #blog #mik #momlife #jergeltimea #insta #ikozosseg

A post shared by anyavagyok💋 (@timeajergel) on

Hozzávaló:

  • 500 g csirkemell
  • ízlés szerint só, fehér bors, paprika
  • zöld fűszer vagy szárított petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, majd húsdarálón ledaráljuk. ( Ha nagyobb lyukú a darálónk, szükség esetén turmix géppel, vagy bot-mixerrel pépesíthetjük). Ízlés szerint fűszerezzük. Alufóliára rakjuk, és feltekerjük. Jénaiba rakjuk, megböködjük, majd öntünk alá egy pohár vizet. Kb. 35-40 percig sütjük. Ha megsül, hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük.

Párnapig eláll a hűtőben.

 

Jó étvágyat!

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!