január 6, 2018 Jergel Timea® 0Comment

Összeszedtem, pár gondolatba nektek, hogy hogyan teltek az utolsó napjaink el. Mi az amit, szerettem, és mi az ami dühített. Volt egy titkom, amiről akkor még nem beszélhettem, de itt és most megosztom veletek. Mesélek nektek arról, hogy mi az ünnepekre, hogyan készültünk fel. A gyerekek a karácsonyt hogyan élték meg, ja és milyen rejtélyes módon fedezték az ajándékokat fel. És mesélek arról, hogy a gyerekek hogyan szilvesztereztek.

Könyvet nyertem

Annyira örültem, mert nyertem egy könyvet. És nem is akármilyen könyvet, az írónő utolsó dedikált példányát nyertem meg.  Állítólag romantikus történet. Gondoltam írok nektek róla, milyen jó a történet, vagy arról, hogy hogyan éltem meg, hogy nyertem. De tudjátok, az írónő a mai napig nem küldte el nekem a könyvet! Pedig én mindent megtettem, a kapcsolatot dm-be felvettem vele. A címemet megadtam, amelyet azóta többször is leellenőriztem. Minden adat stimmel. Csakhogy a könyv ezidáig nem érkezett meg. Nos már csak egyet nem értek,miért hirdeti a játékot meg, ha a könyvet meg nem küldi el. Pedig még gondolatban el is terveztem, kit lepek karácsonyra meg vele. Ennek az írónőnek üzenem, instások vagyunk nem pedig hülye gyerekek!

U.I.: Most már ne is küldje meg, úgysem veszem át, azért nekem is van önérzetem!

Lidl karácsonyi kampány

Még december elején említettem nektek, hogy számomra egy igen nagy megtiszteltetésben lehetett részem, amiről akkor még nem beszélhettem. Nos ez nem más volt, mint hogy talán mondhatom, egyedüli bloggerként a lidl karácsonyi kampányába részt vehettem. Egy teljesen új területet ismerhettem meg. Egy új világ kapuja nyílott számomra meg. Imádtam minden egyes percét és sokat tanultam belőle, rengeteg ötlettel gazdagodtam.

U.I: Merjetek álmodni, de tegyetek is mindent meg érte,mert magától sosem valósul meg!

Ünnepi előkészületek 

Valójában az a mondás járja, hogy mindenki magából indul ki, de szerintem rajtam kívül más anya is szeret egyedül főzni, egyedül bevásárolni, és egyedül díszíteni fel a lakást adventre. De az idén én mégis mindezt a gyerekekkel együtt tettem meg, azaz együtt kezdtünk bele a karácsonyi készülődésbe! Együtt voltunk bevásárolni, bevontam  az adventi díszek készítésébe őket, és még együtt is sütöttünk főztünk.

 

Gyakorlatilag a bevásárlás náluk külön élmény a gyerekeknek. Imádnak a bevásárló kosárba pakolni, a kisebbik fiam most éppen, arra a legbüszkébb, hogy már tudja tolni a bevásárlókocsit.  A mézeskalács sütés igazi szórakozás, viszont az is tény, hogy utána kicsit tovább kellette takarítani.

Az adventi naptárt már a nagyobbik fiammal együtt készítettük el. A mikulás figurák, pedig a család tagok kézlenyomatából készült.

U.I.: Nem kell mindennek tökéletesnek lenni, elég ha jól érzitek magatokat közben!

Karácsonyi ajándékozás

Idén egy új és szerintem egy nagyon frappáns ötlettel rukkoltam elő szentestére. A karácsonyfa alá nem az ajándékok kerültek, hanem egy levél maga a Mikulástól. Sokat agyaltam rajta, hogy valójában hogyan valósítsam meg. Először a levél született meg, amelyben leírja a Mikulás, hogy miért történt mindez. Továbbá a térkép lelőhelyét írja le. Maga a térkép megrajzolása nem is volt nehéz, mégis attól féltem, hogy a fiúk nem találják meg a karácsonyi kincseket. Egyáltalán hogyan találják majd meg a barlangot, amely a kincsesládát tartalmazza. Végül úgy oldottam meg, hogy a mi szobánk volt a kiindulópont. Anyamaci barlangjában kincsesládaként funkcionáló utazóbőrönd kinyitásával az első kincsek előkerültek. De ahhoz, hogy a láda számzárja kinyíljon, meg kellett adni  kisebbik fiam születési évét! A sok kincs mellé elrejtettem  egy képecskét, ami a térkép következő pontját jelölte. A lap hátuljára egy egy szoba ismertető jelét rajzoltam le, így gyorsan megfejtették, hogy a lakásnak melyik része az újabb állomás. Végül amire nem számítottak, az utolsó kincs lelőhelyén csak egy Grincs nyomait fedezték fel. Nős ők ekkor szembesültek vele, hogy amit nekik küldött a Mikulás, az a Grincs elrejtette. Mikor rájöttek, hogy a lábnyomait követve a karácsonyi kincsek mind előkerültek.

Örömmel néztem, ahogy a gyerekek ide-oda rohangálnak a lakásban és keresgélnek. És mondanom se kell, nagy élmény volt mind a két gyereknek.

Így szólt Mikulás levele:

Kedves Zsombi és Maxim!

 

Elérkezett az év legmeghittebb napja a karácsony. Szüleitek azzal a nagy megtisztelő feladattal bíztak meg, hogy a karácsonyfátok alá helyezzek néhány karácsonyi kincset. 

Ma, ahogy megláttam a csodásan feldíszített karácsonyfátokat, szánomra pattantam és hozzátok repültem.  Csakhogy útközben az egyik rénszarvasom lebetegedett.  Menet közben ahányszor tüsszentett a szánunk meg-megbillent. Alig bírtam megfogni a szépen becsomagolt kincseket.  Ezért történhetett meg, hogy a kincsek nem a karácsonyfátok alá kerültek, hanem össze – vissza a lakásban minden fele. De, hogy hibámat helyre tegyem, egy térképet rejtettem a karácsonyfa ágaihoz nektek.

A térképen szerepel minden kincs lelőhelye.  Nektek nincs más feladatotok, csak a térképet követve a helyes irányt megkeresve megtaláljátok a karácsonyi kincseket. Minden egyes rejtekhelyen, amit a térkép nektek jelez, egy –egy kérdésre helyesen meg kell felelnetek. Csak így juttok hozzá a kincsekhez.

Ne feledjétek, a lakásban bárhol rejtőzhetnek kincsek, úgyhogy a térképet alaposan nézzétek meg!

Szép kincsvadászatot és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok nektek!

MIKULÁS

U.I. Még egy egyszerű ötlettel is fantasztikus eredményt érhettek el!

 

Fergeteges szilveszter a gyerekekkel

Elsőszülöttemnek igazából nem volt újdonság a szilveszter. Viszont a kisebbik gyermek, úgymond az első olyan szilvesztere volt, melyen éjfélkor gyerekpezsgővel koccintani tudott. Bár nem mentünk otthonról el, de mégis nagyon jól éreztük magunkat. Beszélgetünk,eszünk, társasozunk, és akár táncolunk is. Semmi sem kötelező, akár pizsamában is végignyomhatják a  bulit. Talán mégis az idei év újdonsága, hogy időkapszulát készítettünk közösen. Mindenki leírta mi volt az év legkedvesebb emléke, a gyerekek lerajzolták. Ezeket a papírokat egy díszdobozba tettem el. Írtam mellé egy néhány mondatot tartalmazó levelet és a szekrény mélyére rejtettem. Biztos vagyok benne, hogy néhány hónap múlva, néhány év múlva, esetleg egy nagytakarításnál öröm lesz elővenni és elolvasni az összes emléket.

U.I.  A gyerekek is vágynak a felnőttes dolgokra, és bulizni otthon együtt is lehet!

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!