december 24, 2017 Jergel Timea® 0Comment

A hétköznapi gyors és egyszerű sütemények, torták, desszertek, klasszikus piros, fehér, vagy akár zöld színbe öltözve, pillanatok alatt ünnepivé “karácsonyivá” válnak. Adjunk új formát kedvenceinknek, használjunk egyedi formájú kiszúrókat, de akár kartonból mi is készíthetünk sablonokat.

A sütés igazi szórakozás a karácsonyra való sütés különleges, és ha igazán különlegessé akarjuk tenni, akkor gyerekekkel együtt kezdjünk el sütni.

A gyerekek imádnak a konyhában az anya mellett sürögni-forogni. Gyorsan tanulnak, hiszen még rengeteget kérdeznek és nyitottak az újdonságokra.

Red Velvet – Vörös bársonyszelet  

Piskóta hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 12 kávéskanál málna piros ételfesték
  • 114 g vaj
  • 2 dl tejföl
  • 6 g só
  • 5 g ecet
  • 5 g szódabikarbóna
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 0,6 dl tej

Elkészítése

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd beletesszük a vajjal, tejföllel, vanília kivonattal, ecettel és a málna piros ételfestékkel kikevert tojássárgáját, végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.

A töltelékhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék tejben elkevert vaníliás pudingporral.

A masszát bélelt muffin formákba öntjük, majd kanál segítségével a pudingból kis kupacokat kanalazunk a masszára. Végül 160 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Krém hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 darab lime
  • 10 kávéskanál zöld ételfesték

A krémhez  a tejszínt habbá verjük, majd a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Először 2-3 evőkanál tejszínhabbal kicsit fellazítjuk a mascarponét, majd a többi tejszínt hozzáadva könnyed mozdulatokkal összekeverjük. Végül hozzákeverjük a lime levével összekevert zöld ételfestéket.

Díszítés

  • 1 tábla fehér csokoládé forgács

A kihűlt piros piskótát megkenjük a mascarponés krém felével, majd megszórjuk csokiforgáccsal.

Tálalásig a hűtőben pihentetjük.

Red Velvet bármilyen ünnepre ideális, és az elkészítése sem nehéz!

Jó étvágyat!

 

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!