november 4, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Az előző bejegyzésben, már olvashattatok arról, hogy melyek azok a dolgok,amiket mindenképpen még meg kell tennem karácsony előtt. Most pedig hoztam nektek két csokis süteményt, karácsonyi köntösben.

Tudjátok ahhoz, hogy a karácsony úgy legyen jó ahogy van, és ne vigye el az embert a valódi hangulattól, amit valójában ez az ünnep képvisel, ahhoz már jóval előtte átgondolom és kipróbálok többféle desszertet.

Most éppen egy csokis Brownie-t készítettem Jamie Oliver receptje alapján és egy régi bécsi különlegességet a Sacher tortát. A csokis Brownie elkészítése igazán egyszerű, és még nagyon sok időt sem vesz igénybe, viszont a sütése annál nagyobb figyelmet igényel. De ha mindent rendben készítünk el, akkor egy igazán puha szaftos csokis finomságot kapunk.

 

Csokis Brownie

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 200 g keserű csoki
  • 360 g kristálycukor
  • 80 g holland kakaópor
  • 65 g zabpehely liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 tojás
  • 100 ml habtejszín
  • kb. 20 darab eper

 

Elkészítése:

Vízgőz fölött, folyamatosan keverve megolvasztjuk a vajat és a csokit, addig amíg szép fényes krémet nem kapunk.Összekeverjük a lisztet, a kakaóporral, a kristálycukorral és a sütőporral. Majd a vízgőzről levett csokihoz keverjük az összekevert száraz alapanyagokat. Végül a tojásokat egyesével hozzákeverjük a masszához.

Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsibe öntjük és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Fontos, hogy ne süssük teljesen át, a belseje maradjon folyós állagú. Ha megsült a tepsiben hagyd kihűlni. Végül egyforma kockákra szeleteld fel.

Díszítése roppant egyszerű. Nyomózsák segítségével, minden szeletre nyomj egy habrózsát. Helyezz rá egy szem epret, és az eper hegyére is nyomj egy picike habot.

Nem csak finom, de nagyon mutatós kis mikulás sapkákra hasonlító desszerted lesz, amelyet a gyerekek azonnal  meg akarnak enni.

 

Sacher szelet

Hozzávalók:

  • 130 g vaj
  • 110 g zabpehely liszt
  • 130 g keserű csoki
  • 110 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 darab tojás
  • 50 g porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • 100 ml habtejszín
  • 250 g étcsokoládé
  • 200 g cukor
  • zöld színű ételfesték
  • színes gyöngy

 

Elkészítése:

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját és a gőz fölött felolvasztott csokoládét. Finoman hozzákeverjük a kristálycukorral felvert tojásfehérje habját és végül a lisztet.

Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 15 percig erős lángon, majd takarékon még 35-40 percig készre sütjük.

Ha megsült a tepsiben hagyd kihűlni. Utána a tetejét megkenjük sárgabarack lekvárral, és a gőz fölött a tejszínből, cukorból és, étcsokoládébók készült csokoládémázzal bevonjuk. A csoki megkötése után karácsonyfára hasonlító háromszögekre felszeleteljük.

Ennek a desszertnek a díszítése is könnyen elkészíthető. Kb. 50 ml tejszínhabot felverünk és zöld színű ételfestékkel megfestjük. A sütiket tetszés szerint díszítjük tejszínhabbal és színes cukorgyönggyel.

Mind két desszert nagyon mutatós, nagyon kiadós és roppant egyszerű elkészíteni, így igazi hangulatos desszertje lehet az ünnepi asztalnak karácsonykor.

Jó étvágyat! 

 

Ti tudjátok már, hogy mit süttök karácsonykor?

 

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.