október 25, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Néha megyek az utcán, ülök az autóban a lámpánál, vagy csak az internetet böngészem és szembejönnek velem esetek, helyzetek. Olyanok, amelyek elgondolkodtatnak és meghatározzák az énemet. Hogy most miért írom ezt, egy ilyen eset kapcsán gondoltam el, hogy megírom, milyenek vagyunk mi emberek.

  • Az utca embere

Sokszor elnézem, hogyan viselkednek az utcán az emberek. Gyakran elszörnyülködök, hogy egy egy dolgot miért tettek, tesznek meg. A telefon mindenkinek lóg a kezében, a fülhallgató lóg a fülekben. Gyakorlatilag egy titkos ügynököt sem lehetne felismerni, mert bárki az lehet. A telefonbeszélgetéseket olyan hangosan bonyolítják le egyes emberek, hogy éppen az az érzésem, hogy pont ezt akarták elérni ezzel. Az, hogy a divat, a trend sok embert nem érdekel, az még éppenséggel nem különösen érdekel, de hogy egyes emberek, mi mindent tudnak felvenni az meghökkent. Persze ne felejtsük el, az utcán mindenkit túlharsogó, vidám embereket. Akik próbálnak úgy beszélni, nevetni, hogy az utca végén is őt lehessen hallani.

  • A kocsit vezető embere

Te milyen sofőr lennél, ha éppen az autóban ülnél és vezetnél? Mindenképpen az attól függ, hogy milyen az adott forgalom, és milyen a körülöttünk közlekedő ember. Kinek ismerős, a reggel sietős, mert amúgy késésben lévő sofőr, aki az iskola, óvoda bejáratánál tud csak megállni és természetesen keresztben. A zebránál, lámpánál álló autóból, csak pattognak ki a gyerekek! Aztán persze a legnagyobb forgalomban éppen szemetet szedő kukásautó és az árút szállító autó, aki a forgalmat zárja el. A körforgalmat, használni még sokaknak most sem sikerül elsőre, ezt elhinni is nehezemre esik. Végtelenségig tudnám sorolni a hülye közlekedési eseteket, melyekkel szinte napi szinten találkozik a közlekedő ember.

  • A közösségi média ember

Az első megjelenés óta óriási változáson ment át nekünk embereknek az internetezési szokásaink. Amely mára már gyakorlatilag egész korán, fiatalon megjelenik a napjainkban. A lista csúcsán még mindig a közösségi oldalak látogatása van. De milyenek vagyunk mi facebook, instagram, twitter, pinterest, youtube, linkeding,  stb. használók. Nos, a szubjektív megítélésem, az az, hogy szörnyű. Miért? Osztunk és megosztunk, mindenkit túlszárnyalunk. Az én imaigem akkor is jobb, mint a tied. Megmutatom, milyen vagyok, de úgy ahogyan én akarom, hogy láss engem. Boldogabbnak, szebbnek, jobbnak feltüntetve önmagunkat. Egy egy poszttal, like-al érzelmi irigységet generálni, vagy pedig kölcsönös közös értéket, közös társadalmi kapcsolatokat kiprovokálni. De mint mondottam ez az én szubjektív megítélésem.

Ugye- ugye milyen viccesek vagyunk mi emberek. Nemtől, kortól, bőrszíntől függetlenül, de végképp nem tökéletesek!

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!