október 17, 2017 Jergel Timea® 0Comment

A te szüleid is mindig ráolvastak a fejedre dolgokat? Te meg egyáltalán nem értetted, miért van szükségük erre!? Emlékszem sokszor a frász kerülgetett, hogy mit akarnak már megint tőlem, miért nekem mondják már megint a véleményüket el. Miből gondolják, hogy ez engem érdekel!

Ismerős a helyzet, mikor a szüleid gyerekként állandóan papoltak neked? Vagy csak te érezted úgy, hogy papolnak. Aztán most, hogy anyaként átélem, megélem, rájövök mennyire igazuk volt mindenben.

1.Tanulj, amíg csak lehet, később már nehezebb lesz!

Mikor kötelező volt a tanulás, valahogyan engem sosem érdekelt. Bezzeg mikor magamtól adtam tanulásra a fejem, olyan eredményeket produkáltam, hogy még magam is meglepődtem. Most, hogy két gyerek mellett kell vizsgát letennem, hát mondanom se kell parázok rendesen. Már nem olyan egyszerű felkészülni, mert mindig közbejön valami, ami éppen fontosabb. Amire meg odaérek, hogy ráérek tanulni, olyan fáradt vagyok, hogy egyszerűen alig fog az agyam.

2. Engem nem érdekel, hogy a másik gyerek mit csinál!

Ha az osztályban csoportosan rosszat tettünk, nem értettem, hogy otthon miért csak engem szidnak le. Bezzeg  most, hogy a gyerek állandóan azzal áll elő, hogy a többiek mit csinálnak, most mindig szembesülök az akkori értetlenségemmel.

3. Soha ne add fel, ami nem sikerült elsőre, a következőre sikerülni fog!

Valamiért, ami nem ment elsőre azonnal lesöpörtem, hogy én azt bizony többet sosem. Talán dühből, talán dacból vagy nem is tudom. Idegesített, ha másnak könnyebben ment, és legfőképpen az idegesített, hogy ha azt mondták nem kell feladni elsőre. Nem hittem, hogy tényleg sikerülni fog, csak ki kell várni az időt.

4. Soha ne dohányozz, még csak ki se próbáld!

Több évi dohányzásom alatt, még fiatal koromban, azt gondoltam, milyen trendi dolog az . Most már idősebben biztosra veszem, hogy egy  felesleges rossz szokás, kidobott pénzzel. Mindig azt hallottam, milyen nehéz leszokni, abbahagyni. Én mégis egyik pillanatról a másikra tettem úgy le, hogy soha, de soha nem hiányzott egy pillanatra sem. Ha én ezt tudtam volna, biztos hamarabb megteszem.

5. A felnőtteknek mindig igaza van!

És nem csak mindig, de mindenben! Ezt végképpen nem értettem, egészen mostanáig. Egy felnőtt több dolgot megélt, átélt, tapasztalt már, mint egy gyerek. Lehet, hogy csak hasonló volt a helyzet, de már egyszer megoldott egy ilyen faladatot

6. Mindig gyerekként bánnak velem!

Egyenesen frászt kaptam mindig tőle, hogy már majdnem tizennyolc éves vagyok, de még mindig nem kezelnek felnőttként. Mára tudom, mindig a gyerekük leszek. Mint ahogy a mára már tizennégy éves fiam mindig is a kisfiam marad.

7. Meg fogod bánni, higgy nekem!

Annyiszor hallottam és annyi mindenkitől, hogy már nem is tudom, hogy ennek a kijelentésnek a  hatására, vagy amúgy is úgy alakult volna a helyzet, de tényleg mindig megbántam, amire azt mondák.

8. Kint van a derekad, vegyél fel hosszabb pólót, megfázol!

Most miért is fáznék meg, mert kinn az egész derekam. Nem fázok, nincs hideg, akkor meg miért kell állandóan az én derekammal foglalkoznia mindenkinek. Még jó, hogy fiaim vannak, ők nem járnak topban.

9. Ne költsd el minden pénzed, így nem tudsz megállni a saját lábadon!

Miért nem hisznek nekem, vagy bíznak bennem. Majd valahogy csak lesz, de előbb utóbb el kell kezdeni mindent.

10. Küzdj, hogy neked több és jobb legyen!

Legszívesebben ettől a mondattól, plafonra másztam volna. Miért is kell összehasonlítani korokat és generációkat, vannak dolgok amiket meg sem kellene próbálni szülőként.  Szerintem a gyerekeim körberöhögnének, meg sem tudom fogalmazni, hogy nekik milyen lesz  az élet.

11. Majd megtudod, ha lesz saját gyereked!

Mára már kétgyerekes anyaként pontosan értem, miért is mondták mindig ezt, pedig akkor én ezt úgy utáltam. Bizony vannak dolgok, amelyekre mosolyogva gondolok vissza, vannak olyan lelki papolások amelyeket csak most értettem meg. És van amiről meggyőződésem, úgy hülyeség ahogy van.

De hát tulajdonképpen mindegy is, hiszen a helyzeten csak annyit változott, hogy felcserélődtek a szerepek. Most már én vagyok szülő, és nekem van két gyermekem.

 

Neked is van olyan, amit gyerekként nem hittél el a szüleidnek?

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!