október 11, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Egy lista az álmoktól az őrült ötleteken keresztül a színes, olykor mégis veszélyes kalandokig. Arról, amit szeretnénk! Arról, ahova szívesen elmennénk! Arról, amit megtennénk! 

Szinte visszatérő kérdésként merül fel, hogy nekem mik azok a dolgok, álmok amelyek, szerepelnek a bakancslistámon. Nos be kell vallanom nektek, nekem soha, de soha nem volt és jelenleg sincsen ilyen bakancslistám. Valahogy soha nem éreztem ennek szükségességét. Amit elterveztem, azt véghezvittem. Utána pedig jött a következő kigondolható, megtervezhető és végezetül véghezvihető terv. Szóval valamiért nekem bakancslistám nem született. Valahogy mindig olyan földön járó álmaim voltak, amit szinte játszi könnyedséggel megszereztem. Sosem álmodtam lehetetlent.

De ahogy a cikk írásába kezdtem, itt szembesültem vele, hogy igenis van egy tizennégy éve született két lábon járó mindig frissülő jegyzetem. Amelyhez társult öt éve egy újabb lista a második fiam megszületésével.

Nos ha azt kérdeznétek mi az ami, a gyerekeim bakancslistáján szerepel, szerintem egy soha véget nem érő cikket kellene írnom nektek.

Mindig van új és újabb ötlet, amit persze nekem azonnal teljesítenem, teljesíteni kellene. És mivel kilenc év a korkülönbség a két gyerek között, így széles spektrumú bakancslista áll össze.

Nekem mint anyának, talán így állna össze a 11 pontos bakancslistám, ha lenne!

 1. Spontán kalandozásra viszem a gyerekeket!  Spontán kalandból sosem elég, alig bírom kapkodni a két gyerek között a fejem éppen melyiket teljesítsem.
 2. Meseszép képeket készítek a családi kirándulás közben! A vécén a büfén és a játszótéren kívül szinte mást nem is látok. Szerinted melyikről készítsek képet?
 3. Kipróbálok egy új frizurát!  Az óvodából hívtak, hogy hány a gyerek, és pont azon a napon, mikorra a fodrászhoz bejelentkeztem.
 4. Vacsorázni megy a család! Az állandó fegyelmezés, ne menj el ne veszekedjetek,ne játssz az evőeszközzel, vigyázz a pohárra felborítod stb. úgy felidegesítene, hogy gyomorgörcsök miatt enni se tudnék.
 5. Koncertre megyünk a gyerekkel! Talán ha Pamkutyáék lépnének fel,mind kettőt eltudnám vinni és biztos vagyok benne, hogy szó nélkül végighallgatnák.
 6. Múzeumba megyünk a gyerekekkel! Vannak összeegyeztethetetlen programok, nos ilyen a múzeum is. A kisebbiket nem érdekli és állandó rettegésben kellene lenni, hogy le ne verjen valamit.
 7. Fogyok pár kilót, amit szülés után felszedtem és még rajtam van! Két ínyenc szájú gyerek mellett, akinek mindig az evésen jár az esze igazi kihívás lehet, és örülök, ha a jelenlegi súlyom tartani tudom.
 8. Egy napig tiszta lesz a lakásunk! Éppen elpakoltam a porszívót, mikor a müzlis zacskó kiborult a szőnyegre.
 9. Óvodai iskolai ruhákat vásárolni! Két fiúval a shopping körutam inkább rémálom, mint álom és úgy érzem sosem lesz vége.
 10. Esténként olvasni! Olyan hosszúra nyúlik az elalvási idő, az állandó pisilnem kell,éhes vagyok, szomjas vagyok, ja ezt még elfelejtetted aláírni,megnézni stb., hogy örülök, ha ezek után én is időben ágyba keveredek.
 11. Új romantikus,világos színű ágytakarót venni! Sokáig szépségét élvezni nem tudom, mert vagy kakaó folt került egy titkos idegentől a közepére, vagy valami kimoshatatlan zsíros ételfolt helyeztek rá szintén titkos idegenek.

Nos vannak dolgok ,amiket mindenképpen szeretnék, de vannak dolgok, amiket nem most fogok megvalósítani, csak később, hiszen a gyerekeknek még érnie kell hozzá!

Viszont elárulok egy titkot nektek! Tudjátok nekem, vásárlási listám van, de az végtelen! De erről,majd később mesélek!

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!