szeptember 28, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Biztos nektek is van kedves nyári emléketek.Olyan, ami a szívednek igazán kedves, ami mindig megérint, ha visszagondolsz rá! Számomra egy ilyen kedves emlék a gyerekek születésnapja! És hogy miért,most elmesélem Nektek!

Születésnapoztunk a gyerekekkel, igazából a kisebbik gyereknek még júliusban volt a nagy napja, de egyéb elfoglaltságok miatt augusztusban együtt ünnepeltük meg. Amiért történetem papira vetem,az az, hogy nagy fiam tizennégy éves lett. Persze számár a legnagyobb ajándék, hogy személyigazolványa lett! De, hogy én – ÉRTED ÉNNNN -, ezt hogyan életem meg? Nos tömören és röviden szörnyen!

Az elmúlt születésnapokon azon kívül, hogy egy két centiméterrel magasabb és talán kicsit nagyobb lett a szája még soha semmit sem vettem észre. Csak akkor tűnt fel, mikor személyigazolványt  csináltatni kellett. Ott ami történt az okmányirodában az, nos az megijesztett.

Az ügyintéző hölgy, a lakcímkártya megvizsgálása után közölte velem,itt már mindent a nagyfiú intézhet. Mondanom se kell a torkomon gombóc keletkezett, szíven ütött és nagyon rosszul esett.

A gyerekem a gyerekkorból a felnőttkorba lépett!

Hirtelen szorongás fogott el. Ott azonnal nem is tudtam megfogalmazni magamban, hogy mi zavar, abban, hogy a gyerekem 14 éves lett.

Csodálatos érzés volt, hogy  születést követően, gyorsan cseperedni kezdett. Ülni,mászni és járni kezdett. Mikor az óvodai műsor után egy virággal a kezében köszönt engem, egy két könnycsepp a szememből kicseppent.  Majd szinte észre sem vettem és máris első osztályos lett. Nem mondom, hogy zökkenőmentesen telt el, de végül évzáró lett. Évnyitó és évzáró, újból évnyitó és újból évzáró. Így teltek el a gyerek évek.

 

Vajon mások hogyan élik meg?

Az az édes kicsi pofi, előbb még csak kis felnőtt, majd férfi lesz.

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!