szeptember 18, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Egy korábbi bejegyzésben már említettem,hogy elárulom nektek, miért vagyok hálás az életben!

Biztos te is ismersz olyan embert, akinek megvan mindene és mégis többre és másra vágyik! Soha nem tud hálával gondolni arra, amit éppen megszerzett, vagy amit éppen elért. 

Azért is tartom fontosnak, hogy írjak róla, mert mára annyira eltorzultak az érékek, és nem az igazán fontos dolgok vannak előtérbe. Tízből nyolc fiatal hálásnak véli,hogy ha sok pénze van, és néha még hozzá teszik, ha van egészsége. De meggyőződésem, ezt már csak azért mondják, mert hallották valahol, vagy szégyenlik, hogy csak egy válasz jutott eszükbe.

Szerintetek is ebből áll a hála? 

De most nem is erről szeretnék filozofálni. De tény, hogy nem ismerik kellően, vagy csak igen kevesen a hála fogalmát.

Számomra a hála több mindent jelent. Már mindjárt az elején kezdjem a legfontosabb, hogy megszülettem, van életem. Igen nagyon is hálás vagyok, hogy élhetek. Rendben teljes értékekkel, túl egyszerűen hangzik,de van kezem,lábam és értelmesen beszélek.

Hálás vagyok, hogy iskolát végezem, s nem egyet hanem többet!

Hálás vagyok, hogy társra leltem!

Hálás vagyok, hogy anya lettem!

Hálás vagyok, hogy van munkahelyem, és pénzt keresek, a gyerekeknek, amit szeretnek megvehetem!

Hálás vagyok, hogy élnek a szüleim a gyerekeim nagyszülei. Így többfajta értékkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, hiszen minden generáció mást képvisel!

Hálás vagyok, hogy minden reggel felkelek és egészségesen.Igen most én is ezt mondom, mert a gyerekeim fejlődését, tudásának bővülését, vagyis a kis életüket, hogy megélhetem.

Megélhettem mindkét gyerekem első lépéseit, első szavacskáit, fogacskáik kibújását. Ahogy nagyobbak lettek, ahogy hozzám lépnek és átölelnek és a fülembe súgják, hogy szeretnek. Virágot hoznak az udvarról be, széles mosollyal, hatalmas örömmel átadják nekem.

Ugye mennyi mindenért hálás lehet egy ember, szinte felsorolni se tudnám egy blog bejegyzésbe, hogy mennyi mindenért vagyok hálás és kinek mit köszönhetek az életbe.

Szerintem néha ilyenen is gondolkodni kell,mindenkinek legalább egyszer, mert ezekből meríthet erőt az ember, azokon a napokon, amikor olyan nagyon nem sikerül, nem jön össze semmi sem.

Ti miért vagytok hálásak?

 

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!

Puszi Nektek!

 

Kövess ITT-FACEBOOK oldalamon és ITT-INSTAGRAM oldalamon is!