augusztus 9, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Pár napja felkötöttek egy kiskutyát Solt közelében. A kiskutya állatkínzás áldozata lett. Előtte elevenen megnyúztak egy cicát. A cica egyik oldalán hiányzott a bőr. Sajnos a cicát nem tudták megmenteni, elpusztult. Az elkövetőket elfogták és kezdeményezték előzetes letartoztatásukat. A jelenlegi hírekből, arról értesülhettünk, hogy kiengedték az elkövetőket.

Nem fér a fejembe, hogy történik szinte hetente két három ilyen undorító, aljas tett. Hiszem, hogy normális ember ilyet nem tenne! Ezek az emberek valamilyen mentális betegségben szenvednek?

marek-prygiel
“marek-prygiel”

Magyarországon 2004. április 24 napjától bűncselekménynek minősül az állatkínzás. Ettől a naptól kezdve a rendőrség köteles kivizsgálni az állatok maradandó egészségkárosodásával, halálával és elhagyásával kapcsolatos bejelentéseket. De szinte börtönbüntetéstré senkit nem ítéltek?

Vajon Mi mit tehetünk az állatkínzás ellene?

  1. Soha ne menj el egy ilyen eset mellett..
  2. A környezetedben bántalmaznak állatot, azonnal jelentsd be.
  3. Bejelentést tehetsz a rendőrégen, vagy állatvédőknél.
  4. Ha súlyos az eset kérj azonnali intézkedést.

De mit tehetünk még?

A megelőzés érdekében tanítani kellene az állatvédelmet. Hihetetlenül fontos, hogy olyan kisgyerek, aztán persze később felnőtt váljon gyerekeinkből, akik természetesnek veszik azt, hogy az állatokat védeni kell. A felelős állattartási ismeretek terjesztésével, környezetünkben kevesebb kóbor, kidobott, bántalmazott, segítségre szoruló kisállat élne. Fontos szülőként a környezettudatos szemléletmód átadása,mellyel segíteni tudunk a jelenlegi problémák megoldásában.

 

  1. Iskolai, óvodai ismeretterjesztő előadások
  2. Szemléletmódosítás
  3. Ismeretterjesztő rendezvények

 

Az állatok védelme fontos ügy! Aki az állatokkal nem bánik helyesen, az embertársaival, a természettel, a környezettel sem bánik jól! Álljunk ki együtt az állat kínzás ellen, legyen ez egy közös ügy!

 

 

Legyél Te is állatvédő! 

 

Kövess ITT-FACEBOOK és ITT-INSTAGRAM is!