augusztus 9, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Ma már nincs is olyan ember, aki ne akarna valamilyen  internetes közösség tagja lenni. És mivel a vizualitásnak egyre nagyobb szerep jut a közösségi térben, így a fiatal generáció akár néhány percenként közöl magáról valamit online. Mondhatnánk kinyílt a világ. De vajon ez nekünk mennyire jó? Mi lehet az előnye és mi lehet a hátránya ha valamelyik közösségi platform tagja vagy? Kipróbáltam, hogy tanácsot adhassak a Z generációs gyerekeimnek!

Valóság

 1. Információ gyűjtés
 2. Szabadidő hasznos eltöltése
 3. Kapcsolati lehetőségek
 4. Közösségi élmények
 5. Népszerűsítheted munkádat
 6. Megmutathatod kreativitásodat
 7. Kommunikációs lehetőség

Mivel amolyan vizuális ember vagyok, ezért úgy döntöttem, hogy létrehozom saját kis oldalam, ahol dokumentálni tudom kalandjaim, élményeim.

Elkezdtem képeket készíteni, először csak naponta egy kettőt, majd vagy százat a saját örömömre. Aztán rátaláltam az instagram csodálatos közösségére. Kapcsolatba kerültem a világ különböző részein élő emberekkel, akik megosztották kedves pillanataikat.  Inspiráló, kreatív és gyönyörű történetek születnek, amiket csodálattal követek.  A szenvedélyem pedig napról napra kezdett nőni. Érezni kezdtem minden porcikámmal, ez az amire szükségem van. Eleinte hobbi szinten tekintettem az egészre. Végül a hétköznapi problémák, nehézségek elől elkezdtem bemenekülni az insta képes terébe. Sokan támadnak érte, de őszintén szólva a szenvedélyem segített azzá lenni, ami- és aki most vagyok. Nap, mint nap sokat tanulok más kedves emberek történeteiből.

Így születik meg az én kis képes történetem.

Buktatói

 1. Függőség
 2. Személyiségtorzulás
 3. Kettősség
 4. Magány
 5. Kommunikáció hiány
 6. Beszűkült szocializációs tér
 7. Mozgáshiány

Mint már említettem az instagram egy szuper fotó megosztó felület. Jó látni egy-egy kedves megosztott képet, mely elmeséli, hogy ki valójában a megosztója és, hogyan érezte magát azon a helyen. Viszont ezt nem szabad elfelejteni, nem szabad másokkal magunkat hasonlíttatni. Mint már említettem könnyen a szenvedélyünk lehet, és ha nem kezeled helyén hamar a rabja leszel. Ha nem jól választod meg kinek a képes története inspirálhat téged hamis  világ nyílik meg előtted.

Ami az előnye az instagramnak az éppen ugyan úgy, lehet a hátránya is. Csak a te döntésed, hogy csatlakozol vagy sem. Ha pedig csatlakoztál, törekedj az egészséges egyensúly megtartására.

 

Kövess ITT-FACEBOOK és ITT-INSTAGRAM is!