augusztus 4, 2017 Jergel Timea® 0Comment

BLOGGER vs KÖVETŐ

Sokat gondolkodtam azon,hogy vajon megírjam-e a következő posztot! De végül is, úgy döntöttem megírom.Valójában annyi posztban, annyi blogon olvastam már arról,hogy  hogyan készítsünk blogot. Számtalan ötlettel,tanáccsal megspékelve,olvashatunk arról,hogy hogyan kell jó blogot készíteni. Mire kell figyelni, mit lehet, és mit nem lehet tenni bloggerként. Néha pontokba szedve,néha egész regény formájában megírva.

De vajon arról miért nem beszél senki, hogy hogyan kell viselkedni blog olvasóként?

Ugyanis vannak emberek,akik rendszeresen olvasnak blogot, rendszeresen hozzászólnak bejegyzésekhez. Bekövetnek bloggereket facebookon, vagy instagramon és nem éppen nyomdafestéket tűrő hangnemben “osztják” meg véleményüket.

Egyáltalán miért követed azt a blogot, illetve a szerző platformjait? Mert kíváncsi vagy rá, szereted olvasni bejegyzéseit,szereted látni a képeit. Szívesen követed, mert szimpatikus az életformája, inspiráló az írása. Gondolom mondanom sem kell,de mindenkinek a véleménye szubjektív, mint ahogyan az enyém is.

De mindenki tartsa tiszteletbe a másikat!

Nem akarok ítélkezni, de az az igazság, hogy  szeretném, ha azok a fiatalok, vagy idősebbek tisztában lennének azzal, hogy mit illik, és mit nem illik kommentelni blog bejegyzéshez, vagy facebook és intstagram oldalra feltöltött képek alá.  

Íme 6 tipp, amit érdemes átgondolni mielőtt hozászolást kommentelsz

1.Tökéletes életszemlélet:

Azért ezt emelném ki elsőre, mert szerintem senki sem tökéletes. A bloggerek sem azok! Csupán tudatosan használják a különböző platformokat. Megfontoltan posztolnak képeket a mindennapjaikból, és arra próbálnak törekedni, hogy hitelesek maradjanak. Ezért nem feltétlen szükséges egy számára tökéletesre sikerült képe alá “lekicsinyítő” megjegyzéseket írni. Egyáltalán akkor miért követed?

2. Szubjektív vélemény:

Bár már említettem,hogy mindenki véleménye szubjektív, azért mégsem szükséges minden poszthoz véleményt fűzni. Nem kell, hogy egyezzen a véleményetek! Hiszen nem is ez a cél. De ha mégis mindenáron meg akarod osztani véleményed, akkor válogasd meg,hogy hogyan írod meg. Gondolj bele, nem csak a blogger fogja majd elolvasni, hogy milyen kommentet fűztél a bejegyzéséhez.

3. Ne ítélj, ne ítélkezz:

Gyakran hallani, olyan véleményt, hogy ezt én is tudnám csinálni, ez nem is nehéz. Nos, itt az ideje, hogy elkezd, ne a véleményed oszd, hanem vezess blogot. Ha majd egy, illetve két hónap múlva is úgy gondolod, (hogy milyen könnyű) akkor helyed van a bloggerek között. Talán még követni is foglak!

4. Vedd már észre!

Igaz lassan, de mára a bloggolás is egy külön foglalkozásnak számít. Ha jól akarod csinálni, és a neves platformok előkelő helyére szeretnél kerülni, akkor bizony rengeteg teendőd van vele! Én sem nézem le a te foglakozásod!

5. Ez az új jövő

Hogyan adhatsz tanácsot arról, amit eddig ki sem próbáltál. A mai generáció szinte, úgy nő fel, hogy bármit elolvashat az interneten, bármihez hozzászólhat. Senki nem ad tanácsot ezeknek a gyerekeknek! Valljuk be őszintén, hogy hogyan is adhatnánk, mikor nekünk éppen annyira  új magatartási forma, mint nekik.

Adott esetben képesnek kell lenni tanácsot adni olyan helyzetekkel kapcsolatban, amelyek felnőttként is ismeretlenek.

6. Kiterjesztett magánszféra

Releváns megállapítás az, hogy nem lehet kontroll alatt tartani minden közösségi média felületen megosztott személyes információkat, fényképeket, posztokat.  De az információk tartalmától és mértékétől függ, hogy tágítjuk, vagy szűkítjük magánszféránkat  a közösségi médiában. Rajtad múlik csak, hogy a nyilvánosságot mennyire engeded be.

Kövess ITT-FACEBOOK és ITT-INSTAGRAM is!