július 28, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Általában a  szegénységet szociális illetve gazdasági szempontból közelítik meg. De éppen olyan fontos az közegészségügyi megközelítése. Egy szegényebb háztartásokban élő gyermek sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a gazdagabb háztartásokban élő gyermekek. Még nagyobb arányban terjed el a szegénységben élő gyermekek körében a  krónikus- és mentális egészségügyi problémák.

A szegénység káros hatása az egészségre az abból eredő társadalmi kirekesztés, az oktatás hiánya, a munkanélküliség vagy az orvosi ellátáshoz való hozzáférés hiánya következtében alakul ki. Minden tényező hatással van a szellemi és fizikai egészségre.

A szegénység olyan széles és sokoldalú, hogy még több összehangolt erőfeszítésekre van  szükséges ahhoz, hogy változást eredményezzen.

Bejegyzésemmel arra törekszem, hogy őszintén megmutassa a mindennapi kihívások előtt álló gyermekek helyzetét.

A szegénység fáj, és elpusztítja a gyermekek álmait,  lehetőségeit és reményeit.

A gyermekszegénység felnőttkorban növeli a munkanélküliség és a gazdasági nehézségek kockázatát is.

Nem kell így lennie. A gyermekszegénység  a férfi és a nő választása, de megváltoztathatjuk. A gyermekszegénység véget érhet és megakadályozható, ha akarjuk!

 

Egy gyermeknek csak egy gyermekkora van. Őneki akkor és ott van szüksége a táplálásra az egészséges fejlődéshez,  minden más várhat a GYEREK NEM!

Kövess ITT-FACEBOOK és ITT-INSTAGRAM is!