július 17, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Hosszas gondolkodást követően végül is vásároltam magamnak otthoni használatra egy műköröm készítő készletet. Nos először rettentően féltem, hogy bármennyire is szeretnék vele körmöt készíteni magamnak, majd vagy nem tudok, vagy csak nagyon bénát. De végül kellemesen csalódtam, nem csak a készletben,hanem saját magamban is.

 

Nekem is szükségem volt egy kezdeti segítségre,melyet a ITT kaptam meg, hogy milyen alapanyagokat érdemes otthoni körmök készítéséhez választani. Érdemes megfogadni a tanácsot, mert ahhoz elég drága alapanyagokról beszélünk,hogy össze-vissza vásároljunk. És tudnod kell, hogy nem szabad a legrosszabb minőséget megvenni mert, lehetsz akármilyen ügyes hamarabb leválik mint gondolnád. Igaz, az is, hogy  az alapanyagok elég sokáig elegek lesznek és ha ügyes vagy behozza az árát.

 

 

Ami minimum kell hozzá:
  • Uv lámpa
  • Reszelők 2db minimum
  • Puffer (nagyon picit reszel inkább simít és eltávolítja a porszemeket )
  • Zselé ecset több méretben is van
  • Körömlakk lemosó
  • Uv zselé átlátszó
  • Fertőtlenítő és gombátlanító lehet egyben is venni. Primer (zsírtalanító) kétfajta van a savas az erősebb bár fájdalmas lehet az Uv lámpa alatt
  • Fényes fedő lakk, vagy színtelen körömlakk
  • Sablon
  • Különböző kövek, csillámpor, virág és egyéb díszek
Ahogy csináld:
A köröm legyen tiszta és ne legyen hosszú, majd a köröm ágyat fel kell kicsit húzni és a köröm széleit is megtisztítani. A köröm felületét megreszeljük óvatosan finomabb reszelővel. Lekenjük fertőtlenítővel a körmöket, majd ha megszáradt a gombátlanítót a köröm peremeire és alá kenjük és hagyjuk megszáradni.Most jön a Primer, amely zsírtalanítja a körmöt, ez is általában ecsetes és úgy kenjük fel, mint a körömlakkot csak nagyon vékonyan kell kenni rá épphogy és nem szabad hogy a bőrhöz érjen belőle. Hagyjuk megszáradni!
Kezdhetjük felkenni a zselét a körömre az ecsettel. Ügyeljünk, hogy ne kerüljön a bőrre és sima legyen a felszíne.  Egyszerre egy körmöt zselézünk utána rögtön tegyük be a Uv lámpa alá nehogy elfolyjon. Minimum másfél két perc kell neki. Ügyeljünk, hogy a köröm egyenesen legyen a lámpában ne folyjon féloldalasra. Ne kenjünk egyszerre túl vastagon több rétegben kell felvinni a zselét. Óvatosan reszelgessük az oldalát és a tetejét. Szépen be kell reszelni, hogy természetes hatást keltsen. A második réteg után díszítem. Itt lehet köveket, esetleg körömlakkot, csillámmal kevert színes vagy színtelen zselét használni lehet kísérletezni vele a végtelenségig.
A díszítés után még egy réteg színtelen zselét kell húzni, majd körömlakk lemosóval tisztítani. Utólag még lehet reszelni a kisebb egyenetlenségeket, és fényes fedőlakkal lefesteni.
Ehhez gyakorlás kell, hogy olyan legyen amilyet szeretnénk,de megéri hiszen fantasztikus tartós körmöket varázsolhatsz magadnak.
Kövess ITT-FACEBOOK és ITT-INSTAGRAM is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.