július 16, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Imádom a pitét, gondoltam megnézem mit lehet kihozni belőle, ha laktózmentes alapanyagokból készítem el. Jelentem finomat!

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg laktózmentes vaj ∗ 45 dkg liszt ∗ 15 dkg porcukor ∗ 1 csomag vaníliás cukor ∗ fél csomag sütőpor ∗ 1 tojás sárgája ∗ 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

1,5 dl laktózmente tejföl ∗ 25 dkg laktózmentes túró ∗ 10 dkg porcukor ∗ 1 csomag vaníliás cukor ∗ 1 citrom reszelt héja és leve ∗ 3 tojás  ∗ 15 dkg áfonya ∗ 2 evőkanál áfonya lekvár ∗ 1 tojás sárga a kenéshez

Kb 30 cm átmérőjű pitéhez

Elkészítés:

A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, sütőporral és a porcukorral, vaníliás cukorral,citrom reszelt héjával,majd a tojás sárgájával sima tésztát gyúrunk. A cipót befóliázva 30-40 percre a hűtőbe tesszük.

A piteformát kivajazom, majd belenyomkodjuk a lisztezett munkalapon kinyújtott tészta kétharmadát a piteforma pereméig. Villával megböködjük. Megkenjük áfonya lekvárra.

A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével jól összekeverjük, majd a pitébe töltjük, rászórjuk az áfonyát.

A maradék tésztát lisztezett munkalapon 2-3 cm széles csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a pite tetejét,majd megkenjük a tojás sárgájával. Előmelegített sütőben 170 ºC -os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat!

Ne maradj le semmiről! Kövess FACEBOOK és INSTAGRAM is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.