július 13, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Ha már itt van a nyár, itt van a rövidebb-hosszabb utazások ideje. És egyre többen viszik nyaralásra magukkal a  házi kedvenceiket. Talán az egyik legviccesebb látvány az, ha az autónk lehúzott ablakán lebegő fülű kutya utazik velünk.

 

De vajon tudjuk, hogyan lehet utaztatni autóban kedvenceinket?

Először is tudnod kell, hogy a kutyád bírni fogja-e a hosszú utat. Ha hosszabb az út 2-3 óránként meg kell állni pihenőt tartani. Ilyenkor meg tudjuk itatni és  el tudja végezni a dolgát. Másodszor ismernünk kell néhány szabályt a kutya megfelelő utaztatásához.

Egyterű autó esetében a csomagtérben is utazhat szabadon a kutya, úgy, ha megfelelő ráccsal  le van választva az utastértől.

Vehetünk a kutya méretének megfelelő utazó „box”-ot, (műanyagból, fémből, vagy textilből), amelyet  csúszásmentesen rögzítünk. A box méretétől függ, hogy biztonságosan a hátsó ülésen, vagy a csomagtérben helyezzük el.

 

Hátsó ülésen van a kutyus és a  hám rajta, a hámot össze kell kapcsolni egy speciális kutyák részére készített biztonsági övvel. Ezzel a kutyus megfelelően van rögzítve, nem borul le a lábazati részhez, és nem is tud előre mászni a gazdi nyakába. Egy nagyobb fékezésnél is megsérülhet, ettől megijed, bepánikol a kutyus és komoly veszélyt jelenthet az éppen vezető gazdijára.

Elől az anyósülésen ülő személy fogja, úgy, hogy a  kutyán rajta a nyakörv és póráz, szigorúan a lábazati résznél lent a földön van kedvencünk (nem ölben). Kutyus ebben a helyzetben a lábnál ül, vagy fekszik.

Legyen az autóban azok a dolgok, amihez a kutyus hozzászokott (etető-itatótála, a megszokott eledele, játéka, fekhelye, vagy egy kedvenc takarója), ezzel is növelni tudjuk biztonságát, komfortérzetét.

 

Ne maradj le semmiről! Kövess FACEBOOK és INSTAGRAM is!