július 1, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Mind a két gyerekem nagyon édesszájú. Így mindig a legégetőbb kérdés, hogy milyen desszert legyen hétvégére.  Ezt a különleges pavlovatortát készítettem erre a  hétvégére.

Hozzávalók:

A piskótához

4 tojás ∗ 4 evőkanál cukor ∗ 3 evőkanál liszt ∗ 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor ∗1 csomag sütőpor ∗ csipet só

A pavlovához

4 tojásfehérje ∗ 15 dkg kristálycukor ∗ 15 dkg porcukor ∗ 2 evőkanál kukoricakeményítő ∗ csipet só

A krémhez

20 dkg mascarpone ∗ 2 dl hideg habtejszín ∗ 2 evőkanál porcukor

A díszítéshez

friss gyümölcs (áfonya, málna, eper )

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakóporral elkevert lisztet. Végül egy 18-20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük  és 20-25 perc alatt készre sütjük.

A pavlovához a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a kristálycukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukrot és a kukoricakeményítőt. Végül egy 18-20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük úgy, hogy felhalmozzuk a habot,  és 50-55 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a habbá felvert tejszínhez hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot.

A kakaós piskótát megkenjük a krém három negyedével, megszórjuk gyümölccsel, majd ráhelyezzük a kihűlt pavlovát, és annak a tetejére halmozzuk a maradék krémet. Ezt is megszórjuk gyümölccsel.

Jó étvágyat!

Ne maradj le semmiről! Kövess Facebookon és Instagramon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.