június 19, 2017 Jergel Timea® 0Comment

A nyári melegben nincs is frissítőbb egy hűs válogatott gyümölcsökből készült tálnál.

Te melyik finomsággal kezdenéd?

Az epres, a görögdinnyés, az áfonyás, vagy a cseresznyés tállal?

Nem egyszerű a választás! Talán ilyen sorrenbe jöhetnek is.

 

Eper

És vajon tudtad, hogy az eper nem csak finom, hanem jótékony hatással bír az egészségünkre.Az eper kiváló méregtelenítő, fiatalító és vértisztító hatással bír. Egy mennyei ízű csodaszer! Magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, ezért kíváló diátához, mert hosszú időre csökkenti az étvágyat. További jótékony hatása, hogy csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszedés és a rák kialakulásának kockázatát. Fehéríti a fogakat!

Görögdinnye

A görögdinnye az egyik legerősebb antioxidánst tartalmazó gyümölcs. A sok antioxidáns csökkenti az ízületi gyulladások, a rák- és a szívroham kialakulásának kockázatát. Egyáltalán nem hízlal nagyon alacsony a kalóriatartalma, és kíváló folyadékpotló hatással bír.

Áfonya

Az áfonya érfalvédő hatású, csökkenti a hajszálerek kóros törékenységét. Vérhigító hatással rendelkezik, megakadályozza, hogy vérrög alakuljon ki. Elősegíti a megfelelő szívműködést. Cukorbetegséget javítja. Az áfonyát magas antioxidáns-tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Ennek köszönhetően ugyanis védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben. Az áfonya is sokoldalúan védi egészségünket!

Cseresznye

A cseresznye nagyon egészséges! 78−82 százaléka víz. Vesetisztító, vértisztító gyümölcsök közé tartozik, ezért bőrújító hatású is. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst rejtegetnek magukban. Természetes fájdalomcsillapító! Gyulladáscsökkentő hatású. Csökkenti a szívpanaszokat! Fehéríti  a fogakat és elűzi a fáradságot.

 

Ne maradj le semmiről! Kövess Facebookon és Instagramon is!