január 31, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Rövidesen itt a farsangi szezon!

A mai posztom nagyon aktuális és azoknak szól, akik még nem döntötték el, hogy mit vegyenek fel a farsangi bálra!

A kiválasztott 8 jelmezt könnyű összeállítani, s viselésével jól nézel ki a  farsangi bálon.

A legmenőbb jelmezek olykor a fantáziánk szárnyalásából születhetnek. Bemutatok pár egyszerű ötletet és praktikát, amivel te is könnyen elkészítheted saját farsangi jelmezed.

  1. Ananászka  / Eperke

Szükséges hozzá egy sárga vagy piros ruha, és  fejdísz. A fejdísz elkészítéséhez szükséged van  WC papírgurigára,  olló,  ragasztó és a zöld kartonok.

 

 

 

 

 

2. Pattogatott kukorica lány

Mire lesz szükséged?

A piros-fehér csíkos szoknya, fehér ing,  fehér és sárga színű  krepp papír (pattogatott kukorica),  és ragasztó. A krepp papírból szabálytalan gombócokat készítünk s az ingre ragasztjuk keverve a sárga és fehér színeket tetszés szerint. Már csak egy csomag pattogatott kukorica a kézbe és indulhat a felvonulás!

3. Zöld manó lány/fiú

Szükséges hozzá egy zöld harisnya, egy zöld tunika, hajókötélből derékzsinór és egy süveg.

A süveget kartonpapírból a fenti minta alapján  könnyedén a méretünkbe elkészíthető!

4. ’20-as évek nője

Egy két toll a hajba és a nyakba, fekete ruha  és gyöngy! Igazi díva lehetsz a farsangi bálon ezzel az összeállítással!

5. Kék szőlő

Szükséges hozzá 50-60 darab kék lufi, fekete ruha és kartonból szőlőlevél!

6. Rabló – akár párban!

Az összeállítás nem nagy előkészületet igényel, de egy páros bevonulás még nyerő is lehet! Fekete nadrág, fekete csíkos póló, fekete kesztyű és sapka. Napszemüveg és fehér vászontáska. A táskára textilfilccel stílusosan szimbólumot rajzolhatsz.

 

 

 

 

 

 

7. Madárijesztő csajszi

 

Farmernadrág, színes ing, barna kalap és csizma. A hangsúly a vidám sminken van. Nélkülözhetetlen kellék a napraforgó!

 

 

 

 

 

 

 

8. Harisnyás Pippi     

Gyerekkorom legkedvesebb mesebeli figurájának jelmezébe, ha csak pár órára is, de szívesen bújnák!   Szeplős, sárgarépaszín hajú, copfos, hatalmas fekete cipőt és felemás harisnyát hordó kilencéves kislány. Összeállításhoz szükséges sárgarépa színű fonal, farmerszoknya, fehér ing, felemás csíkos harisnya.

A cselekményben és a főhősben egyaránt szinte észrevétlen keveredik a mindennapiság, a fantasztikum és a mesebeliség.

Harisnyás Pippi apjával, a hajóskapitánnyal járta a világ tengereit egészen addig, míg apja egy  viharban eltűnik. A kilenc éves kislány ekkor egy icipici város szélén lévő roskatag öreg házba költözött, melyet apja vett idős korára s  a neve Villekulla-villa. A hajóról két holmit hozott csak magával: egy kis majmot, Nilson urat és egy kis koffert tele aranypénzzel. Vesz magának egy lovat, amit a verandán tart és ha kedve szottyan, maga cipel. A szomszéd kert közepén egy hasonló házban egy házaspár lakik két gyermekével, a fiút Tominak, a lányt Annikának hívták. Pippi első sétáján találkoznak. Számos kaland vár itt a vagány, szeplős és vörös hajú kislányra, megment a tűzvésztől egy testvérpárt, édességet vesz a város összes gyerekének, vagy éppen porig rombol egy cirkuszi előadást, sőt még az erőművészt is elnáspángolja. Kerüli az iskolát, és ha csak teheti, barátaival játszik, vagy kószál a városban. Már a külsejével megtagad minden illemkódexet, erre egy lapáttal rátesz a hazugságaival és viselkedésével. Vajon miért viselkedik így, gondolnátok csak a magányát és jóságát igyekszik eltakarni!

És ha ez még nem lenne elég  2014 őszétől a lányok haja és a megjelenése  kísértetiesen hasonlít a bájos, vörös hajú kislányra Harisnyás Pippire. A Pippi stílus főként a frizurákon mutatkozik meg. Hajszíntől függetlenül, két copfba van  fonva, alaposan lelakkozva, hogy még feltűnőbb hatást keltsen.

                  Nektek van kedvenc mesétek?

Ha tetszett a bejegyzésem kérlek benneteket, hogy  kövessetek a  Facebook és Instagram  oldalamon. Hagyjatok kommentet, vagy e-mail üzenetben keressetek.