január 30, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Sokan kérdeztétek mi inspirál, miből merítem ötleteimet, mit szeretek olvasni.

Valójában mi inspirál az összetettebb mint egy egyszerű blogbejegyzés. Ezért részekre bontva beszámolok róla nektek.Több meghatározó könyvet olvastam, melyeknek annyira lebilincselő valósnak hitt sztorija volt, hogy a szereplői a mai napig meghatározó személyekké váltak szemembe.

Nos először is fiatal korom meghatározó könyvét szeretném nektek bemutatni. Ez  David Nicholls Egy nap című kötete, mely igencsak elgondolkodtató s az első oldaltól kezdve teljesen magával ragadott. A könyvről semmit nem hallottam, csak épp a hónap legeladottabb könyvei között szerepelt.

A történet egy olyan lányról Emmáról és fiúról Dexterről szól, akik 1988. július 15-én fejezték be tanulmányaikat az Edinburgh-i Egyetemen, és bár az éjszakát együtt töltötték, mégsem történt köztük „semmi”. A történet a következő 20 év július 15-it tárja a szemünk elé.

Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját, Emma Morley és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely egy életen át tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz.
Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket, mosolyaikat és könnyeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét. És ekkor jön az író megdöbbentő örült ötlete, mely rávilágítja az olvasót, hogy a pillanatot meg kell élni nem keresni kell.

A könyv alapján film is készült. Én megnéztem, de sajnos nem azt az élményt adta vissza amit a  könyv olvasásával átéltem. De itt az előzetese:

 

                     Ti olvastátok már a könyvet?

                Nektek van meghatározó könyv az életetekben?

Ha tetszett a bejegyzésem kérlek benneteket, hogy  kövessetek a  Facebook és Instagram  oldalamon. Hagyjatok kommentet, vagy e-mail üzenetben keressetek.