január 27, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Énekelj

Buster Moon, a  koala anyagi nehézségekkel küzd színházával kapcsolatban. Buster örök optimista és abban reménykedik, hogy a színház egyszer felvirágzik. Hirtelen ötlete, hogy megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt versenyző akad, aki kiemelkedőnek bizonyul egy kisegér, egy félénk elefánt, aki kamaszos lámpaláztól szenved, egy  anya, aki 25 kismalacról gondoskodik, egy gorilla, aki szakítani akar családja bűnözői múltjával, és egy punk-rock tarajos sül, aki arrogáns pasijától szeretne megszabadulni. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket…

 

 

 

A történet egy tehetségkutató verseny körül fog zajlani, ahol az állatszereplők megmutathatják, hogy mi is jön ki a torkukon.

 

Rendező: Garth Jennings

Énekelj(3D). 

amerikai animációs film 108 perc, 2016

 

Állati nagy szökés

Mázli egy barátságos, békés kutyus, akinek élete fenekestül felfordul, amikor gazdái elutaznak, Őt pedig berakják egy kutya hotelbe. Rövidesen kiderül, hogy ez a hotel bizony sokkal szörnyűbb hely mint valaha gondolt volna. Ez a hely valójában egy börtön. Mázli nem tépelődik sokáig sorsa rosszra fordulásán, hanem cselekszik: néhány haverral meglép a fogva tartóitól, ezzel pedig élete legnagyobb kalandja veszi kezdetét.

 

A rajzfilm nem Hollywoodból, hanem Spanyolországból érkezett. A történet pedig nem másról szól, mint a bátorságról, a barátságról, és a hűségről, valamint arról, hogyan hozzuk ki a legjobbat egy igencsak nehéz helyzetből.

 

Rendező: Alberto Rodrigez

Ozzy
kanadai-spanyol animációs film, 90 perc, 2016
Összességében mind két mese fantasztikus volt. Buster örök optimista, és persze zsivány, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Mázli a vidám kiskutyus, nem esik kétségbe a probléma láttán, hanem hamar egy jó tervvel igazi barátokat szerezve élete legnagyobb kalandját éli meg. Az énekelj című mesében az önmegvalósítás az álmok utáni vágy megvalósítása a történet mondandója, ahol a felnőtt élet szélén álló fiatalok hogyan küzdenek meg a céljaikért, és hogyan küzdik le a belső félelmeiket remek példát mutat gyereknézők számára. Addig az állati nagy szökésben az igaz barátságról, a hűségről szól. Mázli remekül mutatja meg, hogyan állj ki önmagadért, a saját véleményedért és a barátaidért.  Mind a két mese története megható, és gyerekeimmel ellentétben nekem az énekelj című mese tetszett jobban.
Benneteket melyik történet ragadott meg?
Van kedvenc szereplőtök?
Ha tetszett a bejegyzésem kérlek benneteket, hogy  kövessetek a  Facebook és Instagram  oldalamon. Hagyjatok kommentet, vagy e-mail üzenetben keressetek.