Nem is olyan régen halottam, ha egy nő varázsolni szeretne, akkor az legyen úgy. Engedjétek a konyhába be. Én is ezt tettem a mai napon, így született meg az én mai varázslatom. A neve húsgolyó füstölt sajtmártással.
Gondolom ti is vagytok úgy, hogy a fagyasztóból elővett hús mennyisége sok, de mivel fagyosan nehéz elvágni, ezért a megmaradt darabból készíteni kell valamit. Pontosan így készült nekem is a húsgolyóm.
Húsgolyó
Hozzávalók
25 dkg hús ∗ 2 darab zsemle ∗ só ∗ bors ∗ 1 egész tojás ∗ petrezselyem ∗ kb. 1 dl tej
Elkészítése
A húst főzzük puhára, ha elkészült vágjuk apró kockára. A tejbe áztatott zsemlét, jól nyomkodjuk ki és tegyük a húshoz. Ízesítsük sóval, borssal. Üssük bele a tojást és jól keverjük össze. Forró vízbe 5 perc alatt főzzük meg.
Sajtmártás
Hozzávaló
10 dkg vaj ∗ 3 kanál liszt ∗ 5 dl tej ∗ 30 dkg reszelt füstölt sajt ∗ só ∗ bors
Elkészítése