január 26, 2017 Jergel Timea® 0Comment

Nem is olyan régen halottam, ha egy nő varázsolni szeretne, akkor az legyen úgy. Engedjétek a konyhába be. Én is ezt tettem a mai napon, így született meg az én mai varázslatom. A neve húsgolyó füstölt sajtmártással.

Gondolom ti is vagytok úgy, hogy a fagyasztóból elővett  hús mennyisége sok, de mivel fagyosan nehéz elvágni, ezért a megmaradt darabból készíteni kell valamit. Pontosan így készült nekem is a húsgolyóm.

Húsgolyó

Hozzávalók

25 dkg  hús ∗ 2 darab  zsemle ∗ só ∗ bors ∗ 1 egész tojás ∗ petrezselyem ∗ kb. 1 dl tej

Elkészítése

A húst főzzük puhára, ha elkészült vágjuk apró kockára. A tejbe áztatott zsemlét, jól nyomkodjuk ki és tegyük a húshoz. Ízesítsük sóval, borssal. Üssük bele a tojást és jól keverjük össze. Forró vízbe 5 perc alatt főzzük meg.

 

Sajtmártás

Hozzávaló

10 dkg vaj ∗ 3 kanál liszt ∗ 5 dl tej ∗ 30 dkg reszelt füstölt sajt ∗ só ∗ bors

Elkészítése

A mártáshoz, vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval, borssal, ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt füstölt  sajtot és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.
Tálaláskor tovább díszíthetjük petrezselyemmel, zöldhagyma karikákkal, reszelt sajttal!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nektek is van ilyen egyszerű ötletetek?  Akár meg is osztanátok?
Ha tetszett a bejegyzésem kérlek benneteket, hogy  kövessetek a  Facebook és Instagram  oldalamon. Hagyjatok kommentet, vagy e-mail üzenetben keressetek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.