január 26, 2017 Jergel Timea® 0Comment

„Minek örült legjobban Gombóc Artúr?

A csokoládénak! A világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret, habozás nélkül sorolta, a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a lapos csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.  De hogy jön mindez ide, nos én ugyan így vagyok a péksüteménnyel. Ha megkérdeznék melyiket is szeretem jobban, vég nélkül sorolhatnám, a leveleset, a pudingrémeset, az almásat, a csokoládésat, a lekvárosat, a rácsosat, a kereket, a pogácsát, a stanglit és minden olyan péksüteményt, amit csak készítenek a világon.

Ma már a legegyszerűbb ötletekkel a legfinomabb péksütemény készíthető el pillanatok alatt.

Áfonyalekvárral töltött leveles táska

Hozzávalók

kész fagyasztott leveles tészta ∗ 1 kis üveg áfonya lekvár

Elkészítése

 

 

 

 

A leveles tésztát kiolvasztás után egyforma nagyságú téglalapokra felvágjuk. A közepére egy kanál lekvárt teszünk, és félbehajtjuk. A széleit összenyomkodjuk. Tojássárgával megkenjük. Majd megsütjük.

 

Tálaláskor porcukorral megszórjuk!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzésem kérlek benneteket, hogy  kövessetek a  Facebook és Instagram  oldalamon. Hagyjatok kommentet, vagy e-mail üzenetben keressetek.