december 11, 2016 Jergel Timea® 0Comment

A forró puncs éppen a hideg évszakhoz illő finom és zamatos ital

Hozzávalók (4 személy részére):

5 dl fekete tea ∗ 2,5 dl narancslé ∗ 1 evőkanál édes vörös desszert bor ∗ 3-4 szem szegfűszeg ∗   4 evőkanál cukor ∗ 1 citrom leve ∗ kevés reszelt gyömbér ∗ 1 rúd fahéj ∗1 dl rum

Elkészítése:

A fekete teát készítsük el a szokott módon. 5 dl teához 2 teáskanál fekete tea vagy 2 teafilter kell. 4 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.  Ezután nincs is más dolgunk, mint az összes hozzávalót beletenni egy nagy edénybe, felforralni, majd leszűrni.

Ez az alkoholos tea a vendégvárás egyik meghatározó itala lehet.

Ünnepre fel!