november 13, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Persze, hogy mindenki tökéletes szelfiről álmodik. De akár mennyire is könnyűnek tűnik, a tökéletes szelfi készítéséhez bizony szükséged lehet néhány jó tanácsra. A következő cikkben olvashattok arról, hogy hogyan mutasd a legjobb formádat a barátaid, követőid előtt a közösségi portálokon.

 

Íme, a tökéletes szelfi titka

 

 

1.Smink, haj és ruha

Fontos szabály hogy, az erősebb smink jól mutat a képeken. A megfelelő alapozó használatával ki tudod hangsúlyozni az arcod, és elkerülöd azt a hibát, hogy az arcod fehérebb lesz a nyakadnál. Mindenképp használj korrektort, púdert, arcpirosítót, szemfestéket, szempillaspirált. A szemöldöködet igazítsd meg. Érdemes egy árnyalattal erősebb rúzst használni, mint amit megszoktunk a hétköznapokban, mert a képen jobban mutat. A hajadról sem szabad megfeledkezni. A legegyszerűbb megoldás, ha a fejedet előrehajtod, és a hajadat megrázod. A megfelelő ruha kiválasztásán is sok múlhat. Csinálj egy próbát, mert nem biztos, hogy ugyanazt a hatást kapod vissza képen, mint a valóságban. Érdemes fehér fal előtt többféle ruhában képet készíteni, ezzel számodra is egyszerűbbé válik, hogy mi az, ami előnyös a képen és mi az, ami hátrányos. Óvakodj a számodra előnytelen ruhakölteményektől.

Tudtad, ha jól érzed magad a bőrödben, akkor sokkal könnyebb jó szelfit készíteni magadról?

 

 

  1. Háttér

Az egyszínű fehér háttér előtt születnek meg a legjobb képek. A legjobb olyan hátteret választani, ami nem vonja el rólad a figyelmet. Ügyelj arra, hogy ne legyen rendetlenség a hátad mögött. Érdemes körülnézni, akkor is, ha szabadban készítesz képet. Egy szemetes konténer előtt pózolni nem éppen előnyös.

 

  1. Fény

Kerüld a mesterséges fényeket, sokkal természetesebb szelfit készíthetsz a délutáni fényviszonyokban. A lágyabb színek elrejtik a bőröd apróbb hibáit. Ha nincsen lehetőséged szabadban szelfizni, akkor érdemes az ablakhoz közel készíteni képet, ezzel élesebb lesz a képed, olyan mintha szabadban készítetted volna. A másik nagyon fontos, hogy az adott fényforrás szemben legyen veled, ezzel az arcod előnyös vonásai is kiemelkednek.

 

  1. A jó szelfi „póz” hatás

A jó kép eléréséhez meg kell tanulni, hogyan pózolj. Egy kicsit emeld fel az álladat, majd nyújtsd, előre a nyakadat amennyire bírod, döntsd meg picit, a fejedet a számodra előnyösebb oldalra. Szintén fontos, hogy soha ne a kamerába nézzél, hanem egy kicsit feljebb, ezzel természetessé válik a tekinteted. Fújd ki a levegőt, ezzel vékonyabbnak látszik az arcod. Szuper képek ebben a kicsit nem éppen kellemes pózban születnek meg. Gyakorold tükör előtt a klasszikus szelfi pózt. Nincs is már másra szükséged, mint a legkedvesebb mosolyod felhelyezése a pofidra. Érdemes valamilyen kedves emlékre, történetre gondolni, ezzel kedvesebb, természetesebb lesz a mosolyod. Tudtad, hogy a mosoly ereje a gondolatainkban rejlik?   Ha pozitív élményekre gondolsz nem csak a szád, de a szemed is mosolyogni fog. Ha a nyelvedet a fogaid mögött a szájpadlásodhoz szorítod, eltünteti a tokádat, és lágyítja az arcvonásaidat. Ha a testednek csak háromnegyed részét fordítod a kamera felé, és az egyik lábadat a másik elé teszed, jó néhány kilóval kevesebbnek fogsz látszani. Ha ülőhelyben fotóznak, alkalmazd a klasszikus, jó bevált fotópózt, s a vállad fölött nézz vissza a kamerába. Itt is érvényes az előbbi szabály, miszerint soha ne fordulj teljesen szembe a lencsével. Nagyon előnyös, ha a nadrágzsebedbe dugod a hüvelykujjad ez vagánysága miatt akár profilképnek is használhatod a közösségi oldalakon.

 

5.A telefon, kamera tartása

Mint már említettem, soha nem szabad a kamerába nézned, ha nem fordulsz, teljes testtel a kamera felé sokkal vékonyabbnak fogsz tűnni.  A telefonod szemmagasságodtól kicsit feljebb helyezd. Vékonyabbnak fog látszani az arcod, ha fentről fotózód magadat, viszont előnytelen képeket készíthetsz, ha aluról tartod a kamerát. Az aluról készült képeken mindig látszik a tokád. A kamerát tarts 40- 50 cm távol magadtól. Ügyelj arra, hogy a karod mindig egyenes legyen a kép készítése közben, és ami még fontos ne mozgasd, tartsd meg egyenesen.

 

+1 tipp Csoportos szelfi

Szuper ötletes lehet egy csoportos kép a barátokkal, vagy a munkatársaitokkal. Nagyon jó alkalom a szelfi készítése, arra hogy jobb kapcsolatot alakíts ki a munkatársaiddal, vagy akár felpezsdítheti az unalmas munkátokat. Egy vidám bulis képet még évek múlva is élveztek, bizony egy jó kép többet mond néhány szónál.

 

Ez az 5+1 tipp, amik kellenek egy jó szelfihez. De igazán jó szelfid és tárgyfotóid csak akkor lesz majd, ha a fent említett alapszabályokon túl bele tudod vinni a saját kreativitásodat, személyiségedet. Tudod a legfontosabb minden képnél az, hogy felfigyeljenek rá, ehhez pedig egyedinek, különlegesnek kell lennie.

Gyakorolj bátran, kövess be ismert embereket, nézd, meg ők mit posztolnak. Próbáld ki magadon, ha úgy érzed, posztold, figyeld meg azt, hogy, kiknek tetszett a posztod.

Posztolj bátran akár naponta egy- egy képet rakj fel. Akár magadról, vagy éppen arról a helyről ahol vagy, vagy amit csinálsz mindegy, a szelfi témája számtalan sok lehet. Keress egy különleges helyzetet, egy izgis helyszínt. Készíts képet cuki kis állattal, mutasd meg a kutyusod, a cicusod. Mutasd meg bátran a gyerkőcöket, velük való hancúrozásokat, mutasd meg bátran a szeretteidet. Merj bohóckodni, őrültködin, nem is hinnéd hány jó kép született meg viccelődve. A lényeg, hogy örökítsd meg a képpel, ami a célod. Jókedvedet, szokásaidat, barátaidat, azt a pillanatot, ami fontos számodra.

Készíts egymás után több képet, lehet, hogy az első kép nem lett jó. Tölts le egy applikációt, használd a képekhez. Néha egy kis effekt, filter használatával jobb képet kaphatsz.

Légy magabiztos, ne félj a kamerától, gyakran nézd meg az eredményeket, így hamar rájössz, mi az, ami előnyös számodra.

Az elkészült képet mielőtt megosztod érdemes jól megnézned. És ezt tényleg komolyan kell venni, mert elég kínos lehet, ha a képen valami nem odaillő dolog szerepel a háttérbe.

Soha ne tedd ki magadat veszélynek egy jó szelfi miatt, de ragadj meg minden alkalmat, hogy elkészíthesd életed legjobb képét.

A szelfizésnek mindig vannak őrületei, de nem mindent szabad kiposztolni.

Ha már tudod a jó szelfi titkát, akkor egy jó előtt képpel magadra vonhatod a figyelmet. Hamar barátokat és követőket szerezhetsz a közösségi médiában.

Jó fotózást!