szeptember 20, 2016 Jergel Timea® 0Comment

superthumb
Tudtad, hogy ha ezt a 6 tápanyagot megeszed sokkal szebb lesz a hajad?

Szakértők szerint vannak bizonyos tápanyagok, ha ezeket esszük sokkal szebb, egészségesebb lesz a hajunk. Ugye vagytok ti is úgy, hogy egy kicsit szálkás egy kicsit gubancos egy kicsit töredezett, prűd a hajad. Egy csomó pénzt kiadunk arra, hogy jobbnál jobb samponokat, kondicionálókat vagy haj végápolókat, esetleg száraz sprayt kipróbáljunk. De ezek mind mind felesleges dolgok, hiszen csak felületi kezelések nem tartós, csak pillanatnyi ideig tűnik egészségesnek a hajunk. Mondjuk amíg fénylik amíg frissen mosott, de a szerkezete éppen olyan károsodott.

Tehát ami fontos, hogy belülről tápláld a hajad. Nagy hatással van a hajad általános egészségi állapotára ha tudatosan táplálkozol.

De milyen is ez a táplálkozás?

1. Fehérje

Ahhoz, hogy vastag és egészséges legyen a hajunk alkotójával kell táplálnod. Ezért fontos, hogy sok fehérjét egyél.
Sok fehérjét tartalmazó élelmiszer hal, marha, baromfi, magvak, diófélék, hüvelyesek, lencse és a tejtermékek.

2. A-vitamin

A csillogó hajhoz A-vitaminra van szükség. Továbbá segít egyensúlyban tartani a fejbőr faggyú termelését. A-vitamint édesburgonya, sárgarépa, sütőtök, mangó fogyasztásával pótolhatunk a szervezetünkbe.

3. C-Vitamin

A C- vitamin segít megelőzni a haj szálainak a töredezését, erősebbé teszi hajunkat. Rengeteg természetes C-vitamin található a kiwi, narancs, édes burgonya, papaya -gyümölcsökben.

4. Vas

Hajunk erőssé válik, ha rengeteg vasat fogyasztunk. Vas található a vörös húsokban, bab, lencse. Viszont vas a legjobban C-vitaminnal együtt szívódik fel a szervezetbe.

5. Cink

Kreatin alkotója, amely a haj fő összetevője. . Ha nem kap elég cinket a hajunk kiszárad, törékeny lelapuló, olyan unalmassá válik. Cink található a vörös húsokban, csicseriborsóba, tökmagba.

6. Omega-3 zsírsav

Enélkül a fejbőr kiszárad és begyullad, ez pedig hajhulláshoz vezethet. Rengeteg Omega-3 vitamin található lazacban, pisztrángban, halban, lenben, repce olajban és a dióban. Rendszeres fogyasztásával a fejbőrünk hidratált lesz.

Egy kis odafigyeléssel, természetes módon adhatjuk meg hajunk növekedéséhez és egészséges szerkezetéhez szükséges tápanyagokat.