szeptember 15, 2016 Jergel Timea® 0Comment

szn
A legtöbb háztartásban pláne ahol két örökmozgó tevékenykedik, állandóan maszatosak, foltosak a gyerekruhák. A drága folttisztítók ugyan kihozzák a makacs szennyeződéseket, némelyik változata gazdaságos is mint a kefés folttisztítók. De a nagyanyáink korában még nem voltak folttisztítók. Vajon akkor ők mit használhattak?

Egyrészt mosószódát használtak akár a mosóporhoz keverve. A mosószóda nemcsak hatékony, hanem környezetbarát is egyben.

Másrészt szódabikarbónát használtak. A szódabikarbóna csodálatos folteltávolító, és szag elnyelő hatásáról ismert. Rendszeres használatával a ruháink fehérebbek lesznek a színes ruhák élénkebbek. Egy igazi életmentő. Ázott, dohos szagú törölközőt, szőnyeget, ágyneműt friss illatúvá varázsolja. Háziállatok szagát, vizeletét könnyen eltávolítja, vagy akár a penészt eltünteti.

Használata mosószerrel keverve a mosógép adagolóba öntve 1/2 pohár szódabikarbónát.

Akár mosógép tisztítást és végezhetünk. Az adagolóba öntsünk egy pohár szódabikarbónát és indítsuk el a mosógépet magas hőfokon. Az üres dobba a szódabikarbónás víz könnyen bejut és jól megtisztítja az öblítő által lerakodott zsíros szennyeződésektől vagy a vízkőtől. Mosogatógép tisztítását ugyanezzel a technikával végezhetünk. Háztartási gépeink új élet nyernek megszűnik a kellemetlen szag és látványos lesz a hatása.