augusztus 30, 2016 Jergel Timea® 0Comment
Belegondoltál már mennyi mindent lehet megtapasztalni a játszótéren?

Tavasz, nyár, ősz, napsütés s megtelik a játszótér, gyermekzsivajtól hemzseg. A játszótér igazi móka és kacagás! Hinták, homokozó, csúszda, mászókák egyaránt nyújthat mókát totyogó babáknak és nagyobbacska lurkóknak.

De  milyen a jó játszótér?

A legfontosabb a hinta, ezt minden gyerek imádja! A rúgós játékok igen jó mókának tűnhetnek, már egész pici kórtól.  Egy kisebb játszóvár remek ötlet lelhet, itt egyszerre több gyerek is szórakozhat. A várak nagy része csúszdával felszerelt, mászó-háló és létrával felszerelt. Egy-egy mászóka erősíti a gyermek képességeit. Különféle kiegészítői nyújthatnak szórakozást, olyan mint a távolbalátó.

Játszótéri szezon

Egy kis délutáni kikapcsolódásra vágysz érdemes játszótérre menni. A játszótér remek alkalmat kínál a gyerekeknek, hogy kirohangálják és jól érezzék magukat. Nem kell félni, hogy egész nap a gép előtt ül. Azonban nekünk szülőknek itt is vigyázni kell rájuk, meg kell védeni a veszélytől.

Biztonsággal a játszótéren – hogyan lehetséges!
  • elengedhetetlen a szülői felügyelet
  • meg kell bizonyosodni, arról, hogy megfelelően karbantartják a játékokat – nem töröttek, hiányosak a játékok
  • ha komplex játszótérre megyünk, ne engedjük fel a nagyobbaknak tervezett játékokra a totyogókat, balesetveszélyes lehet
  • tanítsuk meg a gyerekeinket, hogy a játszótéren ne lökdössék egymást
  • mozgó hinta közelébe ne menjenek
  • a csúszdára a létrán másszon fel
  • ne szemeteljenek, legyen szemetes hely

A játszótéren eltöltött idő, igazi élmény a gyerekek számára. Amolyan közösségi tér, ahol a család zárt világából a társas helyzetek világába csöppenhetünk. A személyes kapcsolódási lehetőségek, a  közösségi élmények szerzése mind-mind a helyes viselkedésre tanítja a gyerekeinket.