augusztus 29, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Az esti mesének jelentős szerepe van a gyerekek fejlődésében.A szülő gyermek közti kapcsolat egyik legjobb fejlesztője.

Viselkedési mintát nyújthat és fejlődik az érzelmi és értelmi intelligenciája. Szárnyra kaphat a gyerekek képzelőereje és fantáziája. Vizuális képességét kommunikációját fejleszti. Kitágítja a gyerekek számára a világot. Fejlődik a problémamegoldó képessége, az alkalmazkodó képessége és feszültségoldó hatása is lehet a mesének.

Végül pedig együtt utazhatunk a mesék csodálatos világába!

És milyen is a jó mese? A jó mese nem csak szórakoztat, de tanulságos is egyben.

Biztos mindenkinek vannak kedvenc meséi, történeteik amik estéről estére visszatérnek a szobácska mese zugába. Ilyen kedvencünk nekünk a Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány történetei.

Kedvenceink számos barátságot kötnek, rámutatnak a jól működő kapcsolatokra, támogatják, segítik, bátorítják egymást. Közös élményeket szerezve tapasztalják meg, hogy mi a jó és mi a rossz.
Kisebbek számára elérhető rövidke, dallamos, humoros és kedves verses formában Bogyó és Babóca történetek. Minden egyes történethez fantasztikus, kedves rajzok kapcsolódnak.

A másik nagy kedvencünk Noddy. Noddynál mindig móka, vidámság és napsütés van. Történetei a Játékvárosban a barátságról, segítségről és a szórakozásról szólnak. Pompás kalandokban lesz része a szülőnek és gyereknek. Történetei jótékony hatású példát és mintát mutat a probléma megoldására. Noddy Fülenagytól kap mindenben segítséget, megtanítja Noddyt, hogyan küzdjön meg az élet nehézségeivel. Továbbá megtanítja, hogy hinni kell a jóban, hisz elnyeri a méltó, jutalmát.

A jó mesék soha nem avulnak el, szereplői segítenek megérteni a világot.

Ilyen jó sorozat kicsit nagyobbak számára a Titoktündér meséi. Varázslatos mesevilágba repít, történetei egyaránt szórakoztatja szülőt és gyereket. Játék és mese, melyben szerepet kap a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése. A gondtalan életszemlélet kialakítása fontos szerepet kap benne. Egy könyvsorozat, mely nemcsak kicsiket, hanem nagyokat is szórakoztat.

De persze mindenkinél más meséket, történeteket szerethetnek a gyerekek. A mesélés lényege, hogy a gyerekek figyelmét kösse le, szórakoztassa és a lelki fejlődését szolgálja.