augusztus 22, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Milyen cuki ez a kiscica, kiskutya. És hány cuki kisállatot láttunk már, s ha minden egyes alkalommal megvettük volna, amikor láttunk egy cuki állatkát egy egész állatkertünk lenne már.
Minden kisgyerek vágyik háziállatra, többek között az enyéim is.

Nekem mikor lehet kiscicám, kiskutyám? Ismerős a kérdés ugye!

Számos előnye van, ha kisállattal együtt nő fel a gyerek.

A gyerek és az állat között kötödés alakul ki. Egy kisállat megtanítja a feltétel nélküli szeretetre. Megtanítja a ragaszkodás érzését, a társas kapcsolat kialakításához. Egy házi kedvenc vigaszt nyújthat. Kialakul a felelősség érzés.

Azokban a családokban, ahol a kisállat a kisgyerekkel nő fel, a kisgyerek sokkal közlékenyebb, jobban beléjük rögzül, hogy önmagunkon kívül, más igények is vannak.

De ha valaminek ilyen sok jó oldala van, akkor miért ne tartanánk kisállatot.

Fontos átgondolni, hogy hol élünk, milyen feltételeket tudunk teremteni a tartásukhoz. Szerintem állatot nem tartani kell, hanem állattal együtt élni kell. Az is fontos, hogy a kisgyermek bármennyire is lelkes a kisállatért, a gondozásában nagy szükség lesz ránk szülőkre.

Nekünk így lettek halaink. Igaz kommunikációs viszonyt nem igen tud kialakítani és az akvárium karbantartásában sem tud segíteni, de kezdeti lépésnek ez is jó!