augusztus 19, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Ha mindennap teázunk, kávézunk, akár dohányzunk a fogzománc felületén összegyűlnek a színezőanyagok ez okozhatja a fogaink sárgaságát.

Az interneten rengeteg fogfehérítési tippet ismerhetünk meg. Talán a legismertebb módszer a szódabikarbóna, mely eltávolítja a lerakodott lepedéket a fogainkról. A szódabikarbónát összekeverjük fogkrémmel, majd alaposan mossuk meg vele a fogainkat. A fogmosás után néhány percig hagyjuk a szódabikarbónával kevert fogkrémet a fogainkon, majd alaposan öblítsük le.
Ugyanezzel a technikával használatunk sót is fehérítésre. A só a fogkövek kialakulásának megelőzésében is segít.
Végezhetünk citromos vagy almaecetes öblögetést.
Fehéríthetjük fogainkat eperrel. Az eper érdekessége, hogy almasavat tartalmaz, így megegyező hatása van, minta az almaecetes módszernek.
Viszont a rendszeres használata károsíthatja a fogzománcot.

A fogorvosi fogfehérítés viszont elég drága.

Vajon akkor mit lehet csinálni?

Néhány nap alatt gyönyörű mosolyod lehet. Ezzel a hatékony és egyszerű otthoni módszerrel. Jött szembe velem a hirdetés az interneten – Peroxid mentes fogfehérítő matrica a nap bármely szakaszában használható – gondoltam kipróbálom.

A vékony fogfehérítő tapasz könnyen felhelyezhető, tökéletesen rásimul a fogainkra. Nem is látszik, hogy fent van a fogainkon. Akár egy egyszerű beszélgetést is folytathatunk vele. Napi 30 percet vesz igénybe 14 napon keresztül, hónapokig tartós eredménnyel.
Én az első változást körülbelül a 4. napon vettem észre. A kezelés végére 3-4 árnyalattal fehérebb lett a fogsorom.

A véleményem természetesen szubjektív, személyes tapasztalatom és az interneten olvasott tanulmányok alapján állítom.