augusztus 16, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Szomorú része jön a nyárnak, búcsút kell inteni a vakációnak, a játékkal töltött napoknak. Hogyan tudom felkészíteni gyerekemet az iskolakezdésre.

Íme 8 dolog amit biztosan meg kell tennünk iskolakezdés előtt.

1. Első a tájékozódás az árukészletről. Ez lehet honlapról, újságból. Sokkal egyszerűbb feladatunk van, ha egy helyen több mindent meg tudunk vásárolni.

2. Fontos, hogy ne szeptember elseje előtt szánjuk rá magunkat a bevásárlásra. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy hiányos árukészletből tudunk csak válogatni.

3. Előre el kell készíteni a listát, így a fontos dolgokat nem felejtjük el megvenni, nem kell többször az üzletet felkeresni.

3. Fontos, hogy a tanszereket együtt vásároljuk meg. Ezzel nagyobb kedvet tudunk csinálni az iskolakezdéshez, hiszen ha a gyerek számára kedves dolgot vihet magával az iskolában máris jobban várja a tanítási napokat.

4. Ruhásszekrény átnézése! A tornafelszerelés, a fekete nadrág és a fehér ing felpróbálása. Előfordulhat, hogy ami még tanévzáróra jó volt, az évnyitóra kicsi.

5. Ha jár edzésre, külön órára, amit már előre tudunk, akkor érdemes ezt is átgondolni, van e valamire szükség.

6. Tablet, tévé szabályok bevezetése. Szerintem ez nem csak nálunk okoz nehézséget.

7. A korán lefekvéshez való visszaszoktatás. Napi 10 óra pihenés szükséges, ahhoz hogy másnap kiegyensúlyozott diákként vegyen részt az órákon. Sokkal jobban oda tud figyelni, az órai munka is eredményesebb lesz.

8. Diákigazolvány, bérlet beszerzés.

Az első napok, amíg újra visszarázódik a gyerek az iskolába, megterhelő lehet mindkettőtök számára. Megkímélheted magad a kapkodástól, az idegeskedéstől, és a váratlan helyzetektől.