augusztus 15, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Minden családba megvannak a napi szokások, mivel játszanak a gyerekek, mi a kedvenc időtöltésük.
Íme 8 dolog amivel mi töltjük el a napjainkat!

1. Étkezés együtt!

Számomra fontos, hogy mindig rendszeresen együtt üljünk le az asztalhoz enni. Itt mindent meg lehet beszélni, átbeszélni, megoldást keresni rá.

2. Házimunka együtt!

Alig négy éves a kisebbik, még nem igazán tud segíteni, de mégis mellém áll. Saját kis asztalát hozza, amikor tésztát gyúrunk ő is nyújtja, a pogácsát rendszerint szaggatja. A nagyobbik tizenhárom múlott, krémet kever, kostól, ha leesik a földre valami felsöpör. Sürög – forog.

3.Udvaron játszás!

Kertben gyakran játszanak a gyerekek. Míg én a virágokat rendezem – csúszdáznak, hintáznak,fogócskáznak, labdáznak- olykor a gyomlálásba, fűvágásba is besegítenek.

4.Szobában együtt játszás!

Mind két gyerekem imádja a személyes figyelmet. Ezért nagyon jó együtt játszani. Ellentéteket kereső kártyák, számolók, puzzle, festés, rajzolás.

5. Játszótér, séta, foci!

Szükségük van valamilyen közösséghez való tartozáshoz. Ilyen kis közösség a játszótér. Odaadom, nem adom, ez az enyém, nem én hoztam, ne szaladj elesel, elfáradtam menjünk haza!

6. Tablet, tévé!

Mivel mindkettőnknek kell egy kis szünet, ezért engedem mesét nézni őket.

7. Énekelni!

Mi szeretünk zenét hallgatni és énekelni. Az esti lefekvésnél, mindig kell egyet énekelni.

8.Esti olvasás!

A nap utolsó pillanata az esti mese olvasása, mindig kiválasztják, hogy mit szeretnének hallani. Még egy két kérdés felelek és alszanak a gyerekek.

Nekünk így telnek a napjaink. Természetesen jut bőven sírás, nevetés, vidámság, móka, veszekedés, kibékülés.

De ez így van rendjén!