augusztus 14, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Arra lettem figyelmes, hogy a gyerekem vad őrjöngéssel kiabálja, hogy laggolok. Hallgatózom türelmesen, hogy megértsem valójában mi történik mire a gyerek nem, hogy kiabál ki be szaladgál a szobából a nappaliba és még az előbbinél is hangosabban kiabálja laggolok, anya nem érted.

A döbbenettől szólni se bírtam, nem is értettem mi történik. Szinte felfoghatatlannak tűnt amit láttam. A békésen játszó tüneményes gyermekemből egy pillanatra őrjöngő lény lett. 37 éves múltam, de még ilyennel nem találkoztam. Engem nem tanítottak meg laggolni! Hogyan fogok olyan problémával megküzdeni, amire az én gyerekkoromból nem volt példa.

Szülőként nem dughatom a fejemet a homokba, de hogy megtudjam óvni meg kell ismerni a problémát!

Virtuális világ, – avagy függő közösségi felhasználó!

Tiltsam vagy kompromisszumot keressek. Mint minden tiltásnak előbb utóbb ennek is vágyódás lenne a vége. De szülőként óriási felelősség, hogy megóvjam a közösségi oldal világától, az online játékoktól, a virtuális világtól. Mit posztolhat, mikortól lehet közösségi felhasználó.

Meg kell találni, hogy hol vannak az egészséges értékek. Meg kell óvni a függőségtől. Szeretném ha tudnák kezelni az okos eszközöket. Meg kell tanítani a helyes használatra, hogyan kell jól használni. Szabályokat kell lefektetni, mennyi időt tölthet játékokkal.
Fontos, hogy éjszakára vegyük el. Be kell vezetni, amikor semmilyen körülmény között, sem nyomkodhatja a tabletet.

Saját magunknak kell a példát mutatni. Idővel belátják, hogy okos eszközök nélkül is lehet élni.