augusztus 11, 2016 Jergel Timea® 0Comment

Sokszor  a konfliktusokat inkább elkerüljük, inkább nem beszélünk róla, talán kerülöd a rettegéstől, a rossz érzéstől. De mi a helyzet, ha gyerekeink között zajlik a veszekedés.

Először is fel kell mérni mi az oka  a gyerekek közti veszekedésnek. Megfigyeltem a gyerekeim közti probléma a versengés  a figyelemért, a szeretetért. Ahogy erre rájöttem kiborított, most hogyan értessem meg az amúgy is gyerekesen gondolkodó gyerekeimmel, hogy egyformán szeretem őket, ezért teljesen feleslegesen stresszelik magukat, egymást, és legfőképpen engem.

Rivalizálás végetvetésére újabb stratégiát kellett felállítanom. Nem szerettem volna, ha bármelyik fiam azt érezze nem elég fontos számomra.

Minden figyelmemet elsőszülött fiamra szenteltem, hogy visszaadjam a dicsőséget számára. Naponta fél órát csak vele foglalkozom, ami kettőnkről szól, róla és rólam. Minden egyes nap után egyre erősebben jött a felismerés, hogy sokkal nyitottabbá, közlékenyebbé válik. Több mindent megoszt velem, több mindenben kikéri a tanácsomat.

Bevallom őszintén, hogy ez a felismerés engem is megnyugtatott.

Sokkal egészségesebb, olyan megoldást találni, melynek segítségével megtudják beszélni a konfliktusukat egymással.